Izvor: Blic, 26.Nov.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I ISTOK I ZAPAD" Srbiju čeka deklaracija o nezavisnosti i neutralnosti

Srbija bi 15. februara na Sretenje sledeće godine mogla da dobije deklaraciju o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti zemlje. Novina je isticanje političke nezavisnosti, a njome se, kako kaže šef diplomatije Ivica Dačić, svima poručuje da vodimo samostalnu spoljnu politiku zasnovanu na našim interesima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PSG: Skupština Srbije da potvrdi da je ulazak Srbije EU i dalje glavni i strateški cilj

Izvor: Beta, 26.Nov.2019

Pokret slobodnih gradjana (PSG) i Odbor za spoljnu politiku pozivaju Narodnu skupštinu da usvoji novu rezoluciju o Evropskoj uniji i time javno potvrdi da je ulazak Srbije u Evropsku uniju i dalje nedvosmislen glavni strateški i spoljno politički cilj, saopšteno je danas iz PSG.U saopštenju se navodi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.