Zvezda ima adute za brži transfer Zagorca: Pitajte Štimca koja mu je taktika...

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ima adute za brži transfer Zagorca: Pitajte Štimca koja mu je taktika...

"Da, da, ima malo šale na taj račun", poručio je Nemanja Dangubić

Pauzu između obaveza sa reprezentacijom Srbije Nemanja Dangubić i Marko Gudurić iskoristili su kako bi došli u Tržni centar Ušće i promovisali još jedan Zvezdin košarkaški kamp za najmlađe u Vrnjačkoj banji i na Zlatiboru, koji će brojati preko 450 dece iz Srbije, Australije, Italije, Rusije, Kanade, regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i brojnih drugih zemalja.

Zvezdine vedete su posle kraćeg druženja sa najmlađima izdvojile vreme i za prisutne novinare da sa njima podele utiske sa početka priprema za predolimpijski turnir.

"Još jedno leto, specifično, jer će pripreme kratko da traju. Imamo malo vremena da se uigramo. Dosta igrača je imalo teške sezone, neki su do pre nekoliko dana igrali utakmice... Ali nemamo prava na izgovor. Imamo veliki motiv jer ćemo se boriti za mesto na Olimpijskim igrama u dresu Srbije. Motivisani smo i na nama je da damo svoj maksimum", rekao je Dangubić.

On je tokom poslednjih godina već četiri puta bio pozivan u reprezentaciju, ali još uvek nije uspeo da se nađe među 12 na konačnom spisku.

"Iskreno, trudim se da ne razmišljam na taj način, to je odluka selektora, a meni je uvek drago da dođem i da radim sa ovim fantastičnim momcima. Daću sve od sebe, ali sve je na selektoru. Trudim se da ne razmišljam o tome da li ću biti u 12 ili ne. Želim da sve to dođe prirodno. Odluka je na selektoru uvek, a meni je uvek jako drago što mogu da dođem i radim sa šefom i svim ovim fantastičnim momcima. Ja ću dati sve od sebe da se nađem u najboljem timu", poručio je Zvezdin reprezentativac, a onda govorio i o razlikama igranja za klub i nacionalni tim.

"Potpuno je drugačije igrati za reprezentaciju i klub. Kada dođeš ovde shvatiš da si se uželeo svih tih nekih ljudi koje nisi video cele godine. Atmosfera te nosi i uvek je lepo igrati, energija je izvrsna, ona te motiviše da uvek i na svakom treningu pružiš maksimum".

Interesovalo nas je kako uspeva da se koncentriše na sledeće veliko takmičenje, posebno nakon svih izazova u klupskoj sezoni?

"Iskreno, razmišljam samo o reprezentaciji. Pogotovo što je dosta drugačije, jer je to tim sastavljen od najboljih igrača. Imam priliku da igram sa nekim igračima koji su osvojili Evroligu i igračima koji su u Top pet u Evropi, tako da zadovoljstvo sarađivati sa njima. Razmišljam samo o onome što se trenutno dešava, trening po trening, utakmicu po utakmicu. Kada dođe vreme za klub, tada ću biti maksimalno fokusiran".

Dangubić nam je otkrio kako izgleda delić pripremnog perioda sa Orlovima.

"Nema mnogo vremena za rad, akcenat je na taktici, na uigravanju. Dosta kvalitetnih igrača je tu koji ti omogućavaju da se brže prilagodiš i da odradiš svoj posao maksimalno ozbiljno". 

Pitali smo Dangubića i da li je sa ostalim reprezentativcima pričao o sezonama koje su imale, a u centru pažnje našli su se „okršaji“ među zvezdašima i partizanovcima.

"Iskreno, Kalinić i Bogdanović su dobili nekoliko dana odmora, pa će se ekipi priključiti u petak popodne ili subotu. Njih nisam video dugo, zanima me njihovo mišljenje... Sa Teodosićem sam pričao malo o utakmicama koje su se odigrale u Beogradu. Sa svima pomalo razgovaram, a tek će biti vremena".

Interesovalo nas je da li su Zvezdini igrači uhvatili „presing“ na Radetu Zagorcu da potpiše za crveno-bele ovog leta? Podsetimo, srpski šampion među 15 najboljih ima čak petoricu igrača - JovićaDangubića, Gudurića, Štimca i Simonovića.

"Da, da, ima malo šale na taj račun. Sve ide kroz šalu. On je sjajan momak sa kojim sam se družio još u vremenu iz Mege, sa Nikolom Jokićem takođe. Pitao sam ga kako mu je u NBA ligi i baš sam srećan zbog njega. Generalno mi je mnogo drago zbog toga što su svi imali dobre sezone iza sebe".

Ono sa čim javnost nije upoznata jeste da je Vladimir Štimac cimer upravo sa mladim Zagorcem, pa nas je zanimalo da li je Zvezdin centar dobio poseban zadatak za dojučerašnjeg kapitena Mege?

"A to morate da pitate Štimca, kakva mu je taktika, a-ha-ha. Naravno, šalimo se mi malo sa tim, što znatno pomaže da atmosfera u timu bude odlična".

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće,   Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VRŠI SE PRITISAK NA ZAGORCA: Zvezdaši imaju ‘taktiku’ za dovođenje novog reprezentativca

Izvor: HotSport.rs, 17.Jun.2016

Rade Zagorac još uvek nije odlučio gde će nastaviti karijeru, a u njegovom transferu učestvuju i njegovi saigrači iz reprezentacije.. . Košarkaši Crvene zvezde Nemanja Dangubić i Marko Gudurić bili su danas u Tržnom centru ‘Ušće’ povodom promocije Zvezdinog košarkaškog kampa za najmlađe...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.