Zorana Milanović naprednjak

Izvor: B92, Tanjug, 19.Apr.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Milanović naprednjak

Beograd -- Zorana Milanović, bivši savetnik za energetiku Miroljuba Labusa, novi je član Srpske napredne stranke, gde će ubuduće voditi Savet za energetiku.

Novog člana naprednjaka na konferenciji za novinare je predstavio predsednik SNS Tomislav Nikolić i dodao da će Milanovićeva voditi stranački Savet za energetiku "granu koja je devastirana i koja je oslonac i pokretač održanja i razvoja srpske privrede i Srbije".

Milanovićeva je poručila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da joj je čast što je u timu SNS, navodeći da je potrebno da se definiše šta je državni interes u energetskom sektoru i da "sa tim nema trgovine".

Ona je kazala da treba vratiti srpski energetski sektor "tamo gde mu je realno i mesto", da bude centar regiona i jugoistočne Evrope ne samo za tranzit već i snabdevač električnom energijom Srbije, ali i okolnih zemalja.

Milanovićeva je naglasila da je stranku G17 plus napustila kada i Labus, pre četiri godine, zbog toga što reforme, prema njenom mišljenju, ne idu brzinom kojom bi trebalo.

Ona je rekla da prelazak u SNS ne vidi "kao politički zaokret" već kao pokušaj da se uradi nešto u energetskom sektoru.

Među naprednjake je pre četiri dana prešao i nekadašnji v.d. generalnog sekretara Predsedništva Vladimir Cvijan, koji i pored toga što tvrdi da ima dokaze o zloupotrebama pri reizboru sudija i tužilaca, ta dokumenta još nikome nije dostavio.

Kakve dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama u postupku reizbora sudija i tužilaca ima bivši službenik generalnog sekretarijata Predsedništva, a sada novi član SNS-a, Vladimir Cvijan, tajna je i za Tomislava Nikolića.

"Ja uopšte nisam tražio dokaze, gospodin Cvijan je došao i rekao da ih ima. Ja tom čoveku verujem”, kaže Nikolić.

Dokaze i dokumenta o navodnim zloupotrebama u pravosuđu Cvijan do sada nije nikome dostavio.

To je od njega doduše za sada tražio samo predsednik Srbije. Nikolić kaže da će novi član SNS-a sve što ima predati nadležnoj službi, što, kako kaže, nije institucija predsednika države.

"Najverovatnije ako mu se budu obratili, a Visoki savet sudstva već traži da se ili potvrdi to što on govori ili da se demantuje. On je potpuno spreman. Znate, to je tako rizičan korak na koji se on odlučio”, smatra Nikolić.

Milan Antonijević iz Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) smatra da je adresa za Cvijana, ako već ima dokaze o korupciji, državno tužilaštvo, a ne govornica političke stranke.

"Vi tu imate jednu situaciju u kojoj on mora izaći sa konkretnim dokazima i onda otvoriti tu polemiku, a ne otvoriti je sa jednim naslovom koji posle nema nikakvu sadržinu”, smatra Antonijević.

"Tako da mislim da je to poziv njemu da ukoliko ima konkretne stvari, da to podnese tužilaštvu, jer je to prava adresa, a političke poene da dobija na nekoj drugoj strani”, kaže on.

Podsetimo, Vladimir Cvijan, doskorašnji vršilac dužnosti generalnog sekretara Predsedništva, podneo je ostavku 4. marta 2010. godine, i u njoj je napomenuo da poseduje dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zorana Milanović novi član SNS

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010

BEOGRAD - Zorana Milanović, bivši savetnik za energetiku Miroljuba Labusa, u vreme kada je bio premijer, novi je član Srpske narpedne stranke, gde će ubuduće voditi Savet za energetiku...Novog člana naprednjaka predstavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić...Milanovićeva je poručila da joj je...

Nastavak na Glas javnosti...

Bivša Labusova savetnica Zorana Milanović novi član SNS

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Apr.2010

Zorana Milanović, bivši savetnik za energekitu Miroljuba Labusa, u vreme kada je bio vicepremijer, novi je član Srpske napredne stranke, gde će ubuduće voditi Savet za energetiku. Novog člana naprednjaka na konferenciji za novinare predstavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

I Labusov savetnik u SNS

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2010, 07:16

BEOGRAD - SNS Tomislava Nikolića dobila je još jedno pojačanje iz tabora G17 plus. Novi član "naprednjaka" postala je Zorana Milanović, nekadašnji savetnik za energetiku Miroljuba Labusa, koja je promovisana kao vodeća u Savetu za energetiku te partije...Zorana Milanović poručuje da joj je čast...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.