Milanovićeva u redovima naprednjaka

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanovićeva u redovima naprednjaka

Bivša savetnica za energetiku Miroljuba Labusa Zorana Milanović novi je član SNS-a. Prelazak u redove naprednjaka ne vidim kao kao politički zaokret, već kao pokušaj da se nešto uradi u energetskom sektoru, rekla je Milanovićeva.

Zorana Milanović, bivša savetnica za energetiku Miroljuba Labusa u vreme kada je bio premijer, novi je član Srpske napredne stranke, gde će ubuduće voditi Savet za energetiku.

Novog člana naprednjaka na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić i dodao da će Milanovićeva voditi stranački Savet za energetiku "granu koja je devastirana i koja je oslonac i pokretač održanja i razvoja srpske privrede i Srbije".

Zorana Milanović je poručila da joj je čast što je u timu SNS, navodeći da je potrebno da se definiše šta je državni interes u energetskom sektoru i da "sa tim nema trgovine".

Milanovićeva je rekla da treba vratiti srpski energetski sektor "tamo gde mu je realno i mesto", da bude centar regiona i jugoistočne Evrope ne samo za tranzit, već i snabdevač električnom energijom Srbije, ali i okolnih zemalja.

Zorana Milanović je naglasila da je stranku G17 plus napustila kada i Labus, pre četiri godine, zbog toga što reforme, prema njenom mišljenju, ne idu brzinom kojom bi trebalo.

Milanovićeva je rekla da prelazak u SNS ne vidi "kao politički zaokret" već kao pokušaj da se uradi nešto u energetskom sektoru.

U redove naprednjaka pre četiri dana prešao je i nekadašnji službenik generalnog sekretarijata predsedništva Vladimir Cvijan, a Nikolić je, odgovarajući na pitanja vezana za te prelaske, rekao da su "stranke živi organizmi", da neki ljudi dolaze u SNS, kao i da postoji mogućnost da neki odu.

Nikolić: Vlast bila sponzor Šarićeve grupe

Predsednik SNS je, na konferenciji za novinare, takođe optužio predstavnike vlasti da su bili sponzori osnivanja "Šarićeve bande" i pozvao lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da kaže ko je iz vladajuće koalicije imao veze sa tim.

"Direktno optužujemo predstavnike vlasti da su bili sponzori-mecene osnivanja te bande u Srbiji, a oni nek kažu ko je od njih u tome učestvovao, jer mi nemamo poluge za to", rekao je Nikolić i dodao da ne želi to da čuje od državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena jer on nije nadležan za to.

Nikolić je rekao da će Cvijan dokaze koje ima o korupciji u pravosuđu predati "onome kome treba i nadležni samo treba da mu se obrate".

Lider SNS je dodao da, prema njegovim informacijama, Visoki savet sudstva već traži da se potvrdi ili demantuje ono što je novi član naprednjaka rekao.

"Od Cvijana nisam tražio dokaze, rekao je da ih ima i ja mu verujem. Napraviti takav potez, otići iz kabineta predsednika, otići kao čovek nezadovoljan time što se u samom predsedništvu ne bore protiv kriminala, rizikovati karijeru i egzistenciju, možda i život, to nije baš za šalu i sigurno da se Cvijan nije šalio kada je govorio da ima dokaze i dokumentaciju", rekao je Nikolić.

Predsednik SNS je dodao da je sve na Cvijanu i drugim nadležnim organima, a da je SNS tu da mu pomogne da istera pravdu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.