Verovali smo Tomi, a on nas je izdao!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali smo Tomi, a on nas je izdao!

Premijer Srbije samo je "izvođač prljavih Tomislava Nikolića", "Dačić je položio zakletvu nad Ustavom, a sada ga svodi na toalet papir", deo je ocena Marka Jakšića, poslanika DSS, upućenih državnom vrhu Srbije zbog politike prema Kosovu.

Poslanici DSS očekuju pravdu pred Ustavnim sudom, čiju će, kaže Jakšić, odluku poštovati, kakva god bila.

Za politiku Borisa Tadića >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ste govorili da je izdajnička, a sada to govorite za politiku Tomislava Nikolića.

- Na mitingu u Kosovskoj Mitrovici Tomislav Nikolić je držao govor i jasno i glasno rekao da će poništiti sve dogovore koje je u Briselu napravio Borislav Stefanović. Takođe je rekao da će nacionalna politika da promeni svoj smer. Na tom mitingu bili su mnogi članovi Srpske napredne stranke (SNS), između ostalih i sadašnji ministar Milan Bačević, kao i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. Svi su govorili da će poništiti sporazume, a da će između EU i Kosova izabrati Kosovo.

Kako komentarište probleme privrednika sa kosovskom carinom na prelazu Jarinje?

- Vlada Srbije ima deset zaključaka koje je kao garancije dala Srbima sa severa. U tački 5. stoji da sva roba koja ide prema severu ne podleže carini, nametima i akcizama. U zaključku 8. stoji da u slučaju da se jedna strana ne pridržava tih zaključaka, da će vlada Srbije jednostrano da poništi dogovor sa Prištinom. Zato očekujem da se postupi po toj tački 8. i da se raskine ugovor sa Briselom i Prištinom. Da li će to uraditi, ostaje da se vidi. Ali je svakako loša činjenica da nije prošlo ni 24 sata, a da se sporazum prekršio.

I vi ste im poverovali?

- Da, i zato sam, kada je bio drugi krug predsedničkih izbora, lobirao za Nikolića. Veselili smo se njegovoj pobedi do kasno u noć. Ali, Nikolićeva politika otišla je u smeru koji je postavio Boris Tadić, nastavljeni su pregovori sa Prištinom u okviru EU. Dakle, Nikolić nas je prevario.

Znači, obe politike smatrate izdajničkom?

- Nema dve politike. Ovde je suština da ako postavljate granice unutar države Srbije, to je izdajnička i katastrofalna politika. To je izdaja! Ipak, verujem u pravni sistem Srbije i nadam se da će Ustavni sud da poništi antiustavne sporazume. Verujem da će da poštuje Ustav Srbije i celovitost srpske države, i da neće dozvoliti da se stavlja tačka na sve vekove naše istorije. Ovde nije reč o bolnim ustupcima, prelazima, ambijentima ili horizontima, već o katastrofalnoj nacionalnoj politici.

Tražite pravdu pred Ustavnim sudom?

- Nas 25 poslanika Demokratske stranke Srbije je pre dva meseca podnelo zahtev Ustavnom sudu da se ponište neustavni sporazumi koje je prethodna vlast napravila, odnosno da se te uredbe Vlade Srbije stave van snage, i ne samo povodom prelaza, već i oni koji se odnose na pitanja katastra, diploma i ostalih stvari dogovorenih u Briselu. Za sada nismo dobili nikakav odgovor, ali ga očekujemo.

Šta ako Ustavni sud ne donese odluku kakvoj se nadate?

- Poštovaćemo odluke Ustavnog suda.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.