Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić na "crnoj listi" SAD

/vesti online/ Lider naprednjaka Tomislav Nikolić ne može da uđe u SAD! On se na takozvanoj crnoj listi osoba kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju, na kojoj je trenutno tridesetak imena, nalazi još od pre 2.000 godine, piše beogradska štampa.

Nikoliću zabranjen ulaz u SAD
 

Nikolić nije nije želeo da komentariše saznanja lista "Alo", a izbegao je da konkretno odgovori na pitanje da li mu je i dalje zabranjen ulazak u Ameriku.
- Ne znam, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nemam takvu informaciju. Nisam ni tražio vizu, ali ako vi znate više, objavite - prokomentarisao je predsednik SNS-a. Na pitanje da li planira uskoro da ide za SAD, on je ovako odgovorio:
-Nisam planirao u dogledno vreme!
 
S druge strane, izvor blizak Stejt departmentu tvrdi da zvanični Vašington ima više poverenja u Nikolićevog zamenika Aleksandra Vučića, koji je u međuvremenu skinut sa te liste.
 
- Nikolić ne predstavlja opasnost po bezbednost SAD, već se samo radi o proceni da je Vučić već duže vreme prihvatljiviji za američku administraciju. Međutim, dobar deo američkih političara bliskih predsedniku Obami smatra da bi saradnja sa Nikolićem trebalo da se uspostavi, tako da je moguće da predsednik SNS-a uskoro bude skinut s tog spiska. Čak se i sa Vučićem, prilkom njegovih poseta Vašingtonu, razgovaralo o toj temi - kaže sagovornik lista.
Opsirnije

Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Vize

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.