Štednjom do novih limuzina

Izvor: B92, 23.Feb.2013, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štednjom do novih limuzina

Beograd -- Vanredne promene u imovinskim kartama do sada prijavilo 2.000 funkcionera. Nikolić i Dinkić pojačali vozni park, a Dačić sačuvao troškove za put, pišu Novosti.

Oko 2.000 državnih funkcionera, među kojima su predsednik, premijer i tri ministra, prijavili su do sada promene u svojim imovinskim kartama.

Predsednik Tomislav Nikolić dobio je na poklon "audi" A6, premijer Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dačić uvećao je imetak za devizne dnevnice, dok je ministar privrede Mlađan Dinkić bogatiji za "fijat" 500L.

Oni su ispunili svoju zakonsku obavezu da do 31. januara vanredno prijave izmene imovinskog stanja. To moraju da učine svi funkcioneri koji su, od poslednjeg izveštaja Agenciji, postali bogatiji ili siromašniji za najmanje 4.000 evra.

Predsednik Nikolić je među prvima prijavio promene u svom kartonu. Potvrđeno je da je"audi" star deset godina dobio na poklon od sina Radomira. U odnosu na izveštaj koji je predao po stupanju na dužnost, Nikolić više nema udeo od pet odsto u vlasništvu "Velike Srbije". Navedeno je da prima predsedničku platu od 150.000 dinara, ima petosoban stan, njivu, voćnjak i vinograd od oko 17 hektara, "ladu nivu" staru 15 godina. Štednih uloga nema.

U kartonu premijera Dačića nisu vidljive značajnije promene, osim što je sada naznačio i dnevnice koje dobija za službena putovanja. On i dalje ima trosoban stan od 119 kvadrata u vlasništvu sa suprugom.

Osim obnove voznog parka, kod Mlađana Dinkića je sve po starom: prima ministarsku platu od 107.397 dinara i naknadu od 39.693 dinara kao član upravnog odbora Agencija za osiguranje depozita. Živi u trosobnom stanu od 110 kvadrata i ima garažno mesto od 16 kvadratnih metara. Poseduje štedne uloge.

Promenu u imovini prijavili su i Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, ali njima su prihodi smanjeni.

"Više ne izdajem lokal koji je godinama bio pod rentom i zato sam podneo izveštaj", rekao je Ilić, u čijem kartonu piše da ima nekoliko njiva, voćnjaka, kuća i poslovnih objekata, koje je u najvećoj meri stekao nasledstvom.

Ministar Mrkonjić naveo je da više ne prima naknade za članstvo u Upravnom odboru Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. On i dalje nema kola, stan i ušteđevinu.

Aleksandra Kostić iz Agencije za borbu protiv korupcije kaže da to što nema još svih izveštaja na njihovom sajtu ne znači da neki funkcioneri nisu dostavili promene u kartama, jer se pre objavljivanja proverava ispravnost pristiglih formulara:

"Funkcioneri su do 31. januara morali da prijave promene, ali je 11. februar bio rok da pristignu obrasci poslati poštom. Uskoro će biti napravljen plan provere tačnosti dostavljenih podataka, a prvo će se kontrolisati izveštaji najvažnijih državnih funkcionera", objašnjava ona.

Ni imovinske karte lidera DS Dragana Đilasa nije više isti. U odnosu na izveštaj iz juna prošle godine, sada nema udeo u firmi MDI internacional. Piše da poseduje četvrtinu akcija u "Multikom grupi" čija je nominalna vrednost 56,1 milion dinara. Platu gradonačelnika od 116.109 dinara daje u humanitarne svrhe, ima stan od 90 kvadrata i vozi "sab" iz 2003. i BMV star šest godina.

I kod lidera LDP Čedomira Jovanovića, kako pišu "Novosti", uočljive su veće promene u odnosu na prijavu koju je podneo u junu. U međuvremenu je u nasledstvo dobio obradivu zemlju, dve kuće sa okućnicama i stan. Osim toga, sada ima i štedni ulog u banci i motocikl "KTM 990 advenčer", ali nema više "hondu CBR 1000 KR", ni "tojotu prijus".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Audi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štednjom do novih limuzina

Izvor: S media, 23.Feb.2013

Oko 2.000 državnih funkcionera, među kojima su predsednik, premijer i tri ministra, prijavili su do sada promene u svojim imovinskim kartama...Predsednik Tomislav Nikolić dobio je na poklon "audi" A6, premijer Ivica Dačić uvećao je imetak za devizne dnevnice, dok je ministar privrede Mlađan Dinkić...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.