Srbiji važna podrška Holandije

Izvor: Akter, 09.Sep.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji važna podrška Holandije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da u najvažnije prioritete zemlje spada sprovođenje reformi koje za cilj imaju izgradnju modernog društva

To društvo treba da bude zasnovano na zajedničkim evropskim vrednostima, ali i pronalaženje pravednog i kompromisnog rešenja za pitanje Kosova.

Srbija se zalaže za rešenje za Kosovo koje bi obezbedilo normalan život svih tamošnjih građana i ojačalo stabilnost i bezbednost celog regiona i Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u celini, istakao je Nikolić prilikom predaje akreditiva novoimenovanog ambasadora Holandije Hendrike Gerita Kornelisa van del Dola.

On je rekao da je, u tom smislu, posebno važna podrška Holandije, jer Srbija visoko ceni podršku i rezumevanje te države naporima koje čini na putu evrointegracija, koje su glavni strateški prioritet.

Van der Dol je rekao da Holandija pozdravlja dosadašnje napore Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji i da godišnje izdvaja više od milion evra za podršku tom procesu.

Srbija ima izbalansiran, odgovoran i konstruktivan odnos prema izbegličkoj krizi, a na svom putu ka EU ima i dobre odnose sa NATO i uspešno predsedava OEBS, konstatovao je novoimenovani ambasador Holandije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.