Srbija postaje dobro tlo za investiranje

Izvor: RTS, 04.Apr.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija postaje dobro tlo za investiranje

Uz dovoljno investicija iz inostranstva, srpska privreda će ponovo biti zdrava i zato je osnovni zadatak države da obezbedi što povoljniji poslovni ambijent za investitore, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić se sastao sa delegacijom privrednika iz kompanija "Oiltanking", "Invej" i "Grimeks konsalt", saopšteno je iz kabineta predsednika, prenosi Fonet.

Nikolić je rekao da reformama koje su pokrenute Srbija postaje dobro tlo za investiranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer je otvorena prema celom svetu, a pogotovo prema velikim svetskim tržištima.

Predsednik Srbije je pozdravio interesovanje nemačkog "Oiltankinga" da ulaže u Srbiju i poručio da mu je uvek drago kada strane kompanije pronađu interes za investiranje u srpsku privredu, "jer to na jasan način pokazuje da Srbija postaje uređena država i da je to prepoznato u svetu".

Predstavnik "Oiltankinga" Sven Tisen je istakao da je kompanija koju predstavlja na najbolji mogući način primljena u Srbiji i da su za kratko vreme uspeli da razviju veliki broj poslovnih kontakata.

Tisen je izrazio nameru "Oiltankinga" da unapredi domaću infrastrukturu skladištenja nafte i naftnih derivata i da dugoročno investira u privredu Srbije, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.