Nikolić: Ambijent dovodi ulagače

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ambijent dovodi ulagače

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je osnovni zadatak države da obezbedi što bolji poslovni ambijent za investitore.

"Uz dovoljno investicija iz inostranstva naša privreda će ponovo biti zdrava", istakao je Nikolić u razgovoru sa privrednom delegacijom, u kojoj su bili Sven Tisen i Kristijan Kranc, generalni direktor i direktor marketinga kompanije "Oiltanking", Dejan Stanković i Đorđe Mihajlović iz kompanije "Invej", i Ivan Gros, generalni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije "Grimeks konsalt".

Nikolić je rekao da reformama koje je naša država pokrenula, Srbija postaje dobro tlo za investiranje, jer je otvorena prema celom svetu, a pogotovo prema velikim svetskim tržištima.

On je pozdravio interesovanje nemačke kompanije „Oiltanking“ da ulaže u Srbiju, rekavši da mu je uvek drago kada strane kompanije pronađu svoj interes za investiranje u našu privredu, jer to na jasan način pokazuje da Srbija postaje uređena država i da je to prepoznato u svetu.

Sven Tisen je istakao da je kompanija koju predstavlja na najbolji mogući način primljena u Srbiji i da su za kratko vreme uspeli da razviju veliki broj poslovnih kontakata. On je izrazio nameru kompanije „Oiltanking“ da unaprede domaću infrastrukturu skladištenja nafte i naftnih derivata i da dugoročno investiraju u privredu Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija postaje dobro tlo za investiranje

Izvor: RTS, 04.Apr.2014

Uz dovoljno investicija iz inostranstva, srpska privreda će ponovo biti zdrava i zato je osnovni zadatak države da obezbedi što povoljniji poslovni ambijent za investitore, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić...Nikolić se sastao sa delegacijom privrednika iz kompanija "Oiltanking", "Invej"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.