Srbija mora da što pre formira novu vladu i obnovi dijalog sa Prištinom – Nikolić

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija mora da što pre formira novu vladu i obnovi dijalog sa Prištinom – Nikolić

03.07.2012. -

Srbija mora da što pre formira novu vladu kako bi se obnovio dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom. Ovo je izjavio u televizijskom nastupu predsednik zemlje Tomislav Nikolić. Samim tim ćemo otvoriti novo poglavlje u pregovaračkom procesu, podvukao je on. Pri tome predsednik je istakao da Beograd nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Ovo sam rekao i šefu Stejtdepartmenta Hilari Klinton na sastanku na konferenciji UN u Brazilu, istakaao je Nikolić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Zato je potrebno što je moguće pre formirati novu vladu, koja će morati da odredi sporne momente i da o njima razgovara.

Predsednik je takođe podvuako da je uskoro planiran njegov sastanak sa "predsednikom" samoproglašene republike Kosovo Atifetom Jahjagom. Jedna od glavnih tema biće razmatranje mogućnosti prevođenja dijaloga Beograda i Prištine na viši nivo. Sa srpske strane to će najverovatnije biti premijer, izjavio je Nikolić, istakavši da u tom slučaju kao posrednik u dijalogu će učestvovati i visoki predstavnik EU za inostrane poslove i politiku bezbednosti Ketrin Ešton. Po rečima srpskog predsednika, strane će takođe razmotriti tok realizacije ranije postignutih dogovora između Beograda i Prištine i uneti u njih korektive u slučaju potrebe. Krajnji rok za formiranje nove vlade je 5. septembar 2012. godine. Ipak Nikolić je izrazio uvrenje da će se to desiti mnogo ranije.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Hilari Klinton

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.