Serija sastanaka za što širu podršku platformi za KiM

Izvor: Politika, 19.Dec.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija sastanaka za što širu podršku platformi za KiM

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predstaviće sutra predstavnicima opozicije nacrt platforme za rešenje problema Kosova i Metohije, u nastojanju da pridobije što širu podršku za dokument od kojeg javnost očekuje da postane nacionalna strategija za rešavanje pitanja južne pokrajine.

Nikolić će se u odvojenim susretima sastati sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom, zatim sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << , predsednikom Liberalno-demokratske partije Cedomirom Jovanovićem i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

Posle serije konsultacija i dogovora državnog vrha i izrade nacrta dugo očekivane platforme, predsednik Srbije će sa sadržajem dokumenta - kako je najavljeno - u petak upoznati i predstavnike Srba sa Kosova, koji žive južno i severno od Ibra.

Seriju susreta u kojima je sa platformom upoznao predstavnike međunarodne zajednice, Nikolić je započeo u ponedeljak, kad je nacrt predstavio ambasadorima Ruske Federacije, Kine i Velike Britanije Aleksandru Čepurinu, Džangu Vansjueu i Majklu Devenportu.

Sa šefovima misija zemalja članica Evropske unije, Nikolić je razgovarao juče.

Još se ne zna kad će se nacrt platforme naći u Skupštini Srbije, a prema ranijim najavama, do toga bi moglo da dođe do kraja godine.

Tanjug

objavljeno: 19.12.2012.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić o platformi sa liderima opozicije

Izvor: Politika, 19.Dec.2012

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predstaviće sutra predstavnicima opozicije nacrt platforme za rešenje problema Kosova i Metohije, u nastojanju da pridobije što širu podršku za dokument od kojeg javnost očekuje da postane nacionalna strategija za rešavanje pitanja južne pokrajine...Nikolić...

Nastavak na Politika...

Nikolić sa predstavnicima opozicije o platformi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2012, 03:14

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predstaviće danas predstavnicima opozicije nacrt platforme za rešenje problema Kosova i Metohije, u nastojanju da pridobije što širu podršku za dokument od kojeg javnost očekuje da postane nacionalna strategija za rešavanje pitanja južne pokrajine...Nikolić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.