Preminuo Predrag Mikić, savetnik predsednika Nikolića

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Predrag Mikić, savetnik predsednika Nikolića

Predrag Mikić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, preminuo je iznenada jutros u Beogradu, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Mikić je bio član Srpske napredne stranke, a od 2012. godine savetnik odlazećeg predsednika Srbije.

"Dokazavši se ranije kao uspešan biznismen, Predrag Mikić je poslednjih pet godina predstavljao sponu između privrednih subjekata iz zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i inostranstva, Vlade Srbije i predsednika Republike, u cilju olakšavanja uslova domaćim i stranim investitorima da ulažu u privredu naše zemlje i stvore nova radna mesta", navodi se u saopštenju.

Rođen je 1963. godine u Prištini, a veći deo života i radne karijere proveo je u Kraljevu. Bio je vlasnik preduzeća "Trgomen vele", "Trgomen nekretnine", "Fabrika Trgomen" i "Mehanizacija Trgomen".

Kako piše Blic, nekadašnja direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac svojevremeno ga je optužila za ucenu, zbog čega je podnela i krivičnu prijavu protiv njega. List navodi i da je 1995. bio osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog dilovanja deviza, ali ostalo je nerazjašnjeno da li ju je ikad odslužio.

Autor: Beta/ foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.