Poziv na priključenje kampanji protiv Kosova u Unesku

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na priključenje kampanji protiv Kosova u Unesku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na pridruživanje kampanji protiv prijema Kosova u Unesko, uključujući i "deljenje" filma o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji na društvenim mrežama.
Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislava Nikolića pre nekoliko dana je objavljen film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, čime je pokrenuta kampanja #NoKosovoUnesco.
U opisu video-snimka stoji: "Četiri bisera svetske baštine: manastir Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica i Crkva Bogorodica Ljeviška i dalje su na listi ugroženog kulturnog nasleđa Uneska. Oni koji danas traže prijem u Unesko jesu oni koji su ih izložili opasnosti."
Nikolić u današnjem saopštenju podseća da će za nekoliko dana Generalna konferencija Uneska odlučivati o tome da li srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu tzv. "Republike Kosovo", pod zaštitu onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine.
Republika Srbija i njeni državni organi već mesecima vode diplomatsku borbu da 'Kosovo' ne postane članica Uneska, a da bi svetsku javnost upoznali sa argumentima zašto takozvano 'Kosovo' ne sme da bude primljeno u Unesko, između ostalog napravljen je i film koji opisuje zločine nad srpskom kulturnom baštinom od 1999. godine do danas, navedeno je u saopštenju Pres-službe predsednika Srbije.
"Dok se o onome što je naše bude raspravljalo u Parizu, mi možemo da sedimo u toplini svojih domova i naivno verujemo da će istina sama pobediti, bez napora svakog od nas. A možemo i da preduzmemo nešto, ma kako nam to nešto malo izgledalo. Dragi prijatelji, molim vas, pomozite i vi. Preuzmite film na linku https://youtu.be/5kU1JwflxFg i podelite ga na društvenim mrežama", apelovao je Nikolić.
Predsednik Nikolić je nedavno održao sastanak sa ambasadorima u Beogradu povodom predloga Albanije da Kosovo postane član Uneska i tada je takođe prikazan film o uništavanju srpske kulturne baštine.
Nikolić je tada istakao da se na Kosovu ne čuva samo srpska već i evropska kultura, svetsko pamćenje i značajan korak civilizacijskog hoda čovekovog na čitavoj zemlji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić apeluje: Pojačati kampanju, Kosovo ne sme postati član Unesco

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na pridruživanje kampanji protiv prijema Kosova u Unesko, uključujući i '"deljenje" filma o uništavanju srpske kulturne bastine na Kosovu i Metohiji na društvenim mrežama...Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije Tomislava Nikolića pre nekoliko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.