Odalović: Minut do 12 za dogovor sa Srbima na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: "Minut do 12" za dogovor sa Srbima na KiM

Generalni sekretar Vlade Srbije i šef tima za primenu briselskog sporazuma Veljko Odalović izjavio je da je bio poslednji trenutak za sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa Srbima južno od Ibra, jer rokovi za loklane izbore na Kosovu neumitno teku.

Kosovski izbori samo što nisu: Veljko Odalović, šef tima za primenu Briselskog sporazuma i generalni sekretar Vlade Srbije

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Poslednji datum do kada se moraju predati liste kandidata je 4. septembar i do tada se moraju registrovati biračci", rekao je Odalović Radio Beogradu. Kao najveći problem kod organizacije lokalnih izbora na Kosovu on je naveo nesređen birački spisak i insistiranje Prištine na tome da na prijavi za upis u spisak i za predaju liste kandidata bude logo tzv. kosovske države, što je za Beograd neprihvatljivo.

 

Pročitajte još:

* Dogovor vlasti i Srba sa juga – jedinstvena lista

Odalović smatra da je premijer Ivica Dačić uputio poštenu poruku, a ne pretnju kada je rekao da će svi državni funkcioneri biti smenjeni ukoliko ne rade u skladu s državnom politikom.

 

"Svako razume ovu poruka, i svaka druga poruka u ovom trenutku ne bi bila odgovorna, jer kako objasniti međunarodnoj zajednici da Vlada Srbije ne vodi dvostruku politiku i da dozvoljava da njeni funkcioneri rade protiv onoga za šta se zalaže vlada", kazao je Odalović.

 

Ona je kazao da će pitanje isplate naknade Srbima na Kosovu i Metohiji uskoro biti zakonski rešeno. "Razumem ljude koji su danas postavili barikade u Jarinju, jer tako

žele da skrenu pažnju na problem, ali taj problem biće trajno rešen sistemskim zakonom čija je izrada u toku", rekao je Odalović Radio Beogradu.

 

Predstavnici sindikalnih organizacija 10 društvenih preduzeća u Leposaviću, koji zahtevaju isplatu zaostalih primanja, danas su blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška i za sutra su najavili štrajk i blokadu u Gračanici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Odalović: Poslednji trenutak za razgovor sa Srbima na Kosovu

Izvor: Blic, 20.Avg.2013

Generalni sekretar Vlade Srbije i šef tima za primenu briselskog sporazuma Veljko Odalović izjavio je da je danas bio poslednji trenutak za sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa Srbima južno od Ibra, jer rokovi za lokalne izbore na Kosovu neumitno teku. ..- Poslednji datum do kada se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.