Nikolićev kabinet protestuje zbog navoda o mercedesu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićev kabinet protestuje zbog navoda o mercedesu

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je večeras da je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova medijima o kvaru na službenom predsedničkom vozilu Mercedes S600 "pun manjkavosti i neistina".

"Ministarstvo ne odgovara zašto je bezbednost predsednika Republike značajno ugrožena činjenicom da od 1.071 dana mandata, punih 400 dana zaključno sa današnjim danom, automobil mercedes S 600 nije u funkciji? Zašto se i za najmanju popravku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << raspisuje tender koji traje više meseci? U odgovoru MUP-a Večernjim novostima govori se o ceni popravke i novim pneumaticima, a ne govori se o naporima nadležnih službi da se obezbedi sigurnost predsednika Republike, što je klasična zamena teza. Čak i ti pneumatici su trajali nepuna dva dana, do novog kvara, a bilo je potrebno nekoliko meseci da budu nabavljeni", navodi se u saopštenju kabineta.

Mediji su preneli da je, prema izveštaju u koje su Novosti imale uvid, potrebno izdvojiti oko 100.000 evra za popravku Nikolićevog službenog automobila.

Kabinet je dodao da je Nikolić pisao MUP-u da više ne želi da koristi taj mercedes, s obzirom na česte kvarove koje nadležni ne otklanjaju u razumnom roku. On ih je, takođe, obavestio da će na kraju morati da koristi sopstveno vozilo jer se i službeni BMW iz 1997. godine takođe često kvari.

"Postoji opšte pravilo svugde u svetu, pa i kod nas, da predsednik Republike koristi vozilo sa posebnim stepenom zaštite. S obzirom na to da ne postoji adekvatna zamena za vozilo na raspolaganju predsedniku Srbije sa tim stepenom zaštite, bezbednost predsednika je ugrožena, a Ministarstvo koje je zaduženo za bezbednost ne reaguje na adekvatan način. Čak izjavljuju da nemaju informaciju o bezbednosti predsednika, koju po zakonu moraju imati. Umesto toga, nadležni u tom Ministarstvu se vade na velike troškove, iako je, kako tvrde, tender u toku, pa o ukupnim troškovima ne može biti reči", navodi se u saopštenju.

Kabinet je, takodje, osporio ocenu da za popravku automobila potrebno više od 100.000 evra, od čega najviše za zamenu motora.

"Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove, poput, na primer, Ebay-a. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra? Možda na kafu?!", dodaje se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Mercedes Benz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.