Odgovor MUP-a o stanju predsednikovog mercedesa pun neistina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor MUP-a o stanju predsednikovog mercedesa pun neistina

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je večeras da je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova Večernjim novostima povodom kvara na predsednikovom službenom automobilu, Mercedesu S 600, pun manjkavosti i neistina.

MUP u tekstu "Mercedesu treba motor", ne odgovara na pitanje zašto je bezbednost predsednika Republike značajno ugrožena činjenicom da od 1071 dana mandata, punih 400 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana zaključno sa današnjim danom, automobil mercedes S 600 nije u funkciji, navodi se u saopštenju iz predsednikovog kabineta..

"Zašto se i za najmanju popravku raspisuje tender koji traje više meseci. U odgovoru... se govori o ceni koštanja popravke i novim pneumaticima, a ne govori se o naporima nadležnih službi da se obezbedi sigurnost predsednika Republike, što je klasična zamena teza. Čak i ti pneumatici su trajali nepuna dva dana, do novog kvara, a bilo je potrebno nekoliko meseci da budu nabavljeni", istaknuto je.

Inače, kako se dodaje, predsednik Republike je uputio MUP-u pismo, u kome je istakao da više ne želi da koristi mercedes S 600 s obzirom na to da su kvarovi česti, a nadležni ih ne otklanjaju u razumnom roku. Istovremeno, iz kabineta su poručili i da se BMW iz 1997. godine takođe često kvari, i predsednik je u pismu Ministarstvu istakao da će na kraju da koristi sopstveno vozilo.

Postoji, objašnjavaju, opšte pravilo svugde u svetu, pa i kod nas, da predsednik Republike koristi vozilo sa posebnim stepenom zaštite.

S obzirom na to da ne postoji adekvatna zamena za vozilo na raspolaganju predsedniku Srbije sa tim stepenom zaštite, bezbednost predsednika je, kako tvrde, ugrožena, a Ministarstvo koje je zaduženo za bezbednost ne reaguje na adekvatan način.

Čak izjavljuju, kako kažu, da nemaju informaciju o bezbednosti predsednika, koju po zakonu moraju imati.

Umesto toga, poručuju iz kabineta predsednika, nadležni u tom Ministarstvu se vade na velike troškove, iako je, kako tvrde, tender u toku, pa o ukupnim troškovima ne može biti reči.

"Po njima, popravka službenog automobila predsednika Republike koštala bi 12.250.000 dinara, odnosno oko 102.000 evra, od čega najviše otpada na zamenu motora", rečeno je u saopštenju.

"Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra. Možda na kafu" kažu u kabinetu predsednika Republike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolićev kabinet: Odgovor MUP-a o stanju predsednikovog mercedesa pun neistina

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je večeras da je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova Večernjim novostima povodom kvara na predsednikovom službenom automobilu, Mercedesu S 600, pun manjkavosti i neistina...MUP u tekstu "Mercedesu treba motor", ne odgovara na pitanje zašto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.