Nikolić se čuo sa Dačićem

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se čuo sa Dačićem

Lider SNS-a Tomislav Nikolić izjavio da još nije bilo razgovora sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali da se tokom noći čuo sa Ivicom Dačićem.

Nikolić je izjavio da je sa liderom SPS-a razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima.

Nikolić je u Jajincima, gde je dan nakon opštih izbora nastavio kampanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da želi da bude predsednik svih građana i da poziva birače svih stranaka koje su se zalagale za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega.

Lider naprednjaka je naveo da se tokom izborne noći čuo sa liderom SPS Ivicom Dačićem, ali da je u pitanju bio samo "kurtoazni" razgovor, odnosno razmena čestitki u vezi postignutih izbornih rezultata.

On je naglasio da je za "ozbiljniji razgovor" sa socijalistima oko formiranje nove vlade potrebno da se prvo "slegne mulj izmedju SPS i DS koji je podignut sinoćnjim Dačićevim nastupima".

Nikolić je ocenio da je lider SPS sinoć bio previše "euforičan" i da nije dobro to što preko medija "ucenjuje stranke koje su osvojile više glasova od SPS".

"Dačić takvim ponašanjem može da naljuti potencijalne partnere na političkoj sceni", rekao je Nikolić i na pitanje da li time implicira moguću saradnju sa DS dodao da ništa ne implicira.

Lider naprednjaka je, na pitanje da li računa na podršku D S S, s obzirom na izjavu lidera te stranke Vojislava Koštunice da je za to potrebno da se odrekne insistiranja na ulasku Srbije u EU, rekao da će tokom dana razgovarati sa Koštunicom, posle čega će moći nešto više da kaže o tome,

On je dodao da očekuje podršku birača koji su u prvom krugu glasali protiv politike Borisa Tadića i precizirao da time misli na one koji su glasali za DSS, SRS i pokret "Dveri".

Na pitanje o eventualnoj saradnji sa URS, Nikolić je podsetio da je lider te stranke Mladjan Dinkić još uoči izbora poručio da ne želi saradnju sa SNS, ocenjujući da je ta lista prešla cenzus zahvaljujući predsedničkom kandidatu Zoranu Stankoviću, a ne Dinkiću.

Nikolić je rekao da kampanju za drugi krug predsedničkih izbora počinje u Jajincima, jer je u tom mestu koalicija koju predvodi ostvarila najbolji rezultat i istakao da time želi da pokaže da se pobeda može ostvariti i u svim drugim mestima u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Još bez razgovora sa SPS-om

Izvor: RTS, 07.Maj.2012

Još nije bilo razgovora sa socijalistima o formiranju nove vlade, rekao Tomislav Nikolić. Lider naprednjaka pozvao birače koji su za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega. ..Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je da još nije bilo...

Nastavak na RTS...

Nikolić se čuo sa Dačićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2012

BEOGRAD -..Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije bilo razgovora te koalicije sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali da se tokom noći čuo sa liderom SPS Ivicom Dačićem s kojim je razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima...Nikolić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolić: Očekujem podršku Dveri i Koštunice

Izvor: Kurir, 08.Maj.2012, 07:07

BEOGRAD - Traži pomoć...Predsednički kandidat koalicije „Pokrenimo Srbiju“ Tomislav Nikolić rekao je juče da želi da bude predsednik svih građana. Tokom jučerašnje posete Jajincima, Nikolić je pozvao birače svih stranaka koje su se zalagale za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.