Nikolić: Još bez razgovora sa SPS-om

Izvor: RTS, 07.Maj.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Još bez razgovora sa SPS-om

Još nije bilo razgovora sa socijalistima o formiranju nove vlade, rekao Tomislav Nikolić. Lider naprednjaka pozvao birače koji su za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega.

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je da još nije bilo razgovora te koalicije sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali da se tokom noći čuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem s kojim je razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima.

Nikolić je u Jajincima, gde je dan nakon opštih izbora nastavio kampanju, rekao da želi da bude predsednik svih građana i da poziva birače svih stranaka koje su se zalagale za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega.

Lider naprednjaka naveo je da se tokom izborne noći čuo sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, ali da je u pitanju bio samo "kurtoazni" razgovor, odnosno razmena čestitki u vezi postignutih izbornih rezultata.

Nikolić je naglasio da je za "ozbiljniji razgovor" sa socijalistima o formiranju nove vlade potrebno da se prvo "slegne mulj između SPS-a i DS-a koji je podignut sinoćnim Dačićevim nastupima".

Nikolić je ocenio da je lider SPS-a sinoć bio previše "euforičan" i da nije dobro to što preko medija "ucenjuje stranke koje su osvojile više glasova od SPS-a".

"Dačić takvim ponašanjem može da naljuti potencijalne partnere na političkoj sceni", rekao je Nikolić i na pitanje da li time implicira moguću saradnju sa DS-om dodao da ništa ne implicira.

Lider naprednjaka je, na pitanje da li računa na podršku DSS-a, s obzirom na izjavu lidera te stranke Vojislava Koštunice da je za to potrebno da se odrekne insistiranja na ulasku Srbije u EU, rekao da će tokom dana razgovarati sa Koštunicom, posle čega će moći nešto više da kaže o tome.

Tomislav Nikolić je dodao da očekuje podršku birača koji su u prvom krugu glasali protiv politike Borisa Tadića i precizirao da time misli na one koji su glasali za DSS, SRS i Pokret "Dveri".

Na pitanje o eventualnoj saradnji sa Ujedinjenim regionima Srbije, Nikolić je podsetio da je lider te stranke Mlađan Dinkić još uoči izbora poručio da ne želi saradnju sa SNS-om, ocenjujući da je ta lista prešla cenzus zahvaljujući predsedničkom kandidatu Zoranu Stankoviću, a ne Dinkiću.

Nikolić je rekao da kampanju za drugi krug predsedničkih izbora počinje u Jajincima, jer je u tom mestu koalicija koju predvodi ostvarila najbolji rezultat i istakao da time želi da pokaže da se pobeda može ostvariti i u svim drugim mestima u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.