Nikolić se čuo sa Dačićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se čuo sa Dačićem

BEOGRAD -

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije bilo razgovora te koalicije sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali da se tokom noći čuo sa liderom SPS Ivicom Dačićem s kojim je razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima.

Nikolić je u Jajincima, gde je dan nakon opštih izbora nastavio kampanju, rekao da želi da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik svih građana i da poziva birače svih stranaka koje su se zalagale za promene da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za njega.

Lider naprednjaka je naveore da se tokom izborne noći čuo sa liderom SPS Ivicom Dačićem, ali da je u pitanju bio samo "kurtoazni" razgovor, odnosno razmena čestitki u vezi postignutih izbornih rezultata.

On je naglasio da je za "ozbiljniji razgovor" sa socijalistima oko formiranje nove vlade potrebno da se prvo "slegne mulj između SPS i DS koji je podignut sinoćnjim Dačićevim nastupima".

Nikolić je ocenio da je lider SPS sinoć bio previše "euforičan" i da nije dobro to što preko medija "ucenjuje stranke koje su osvojile više glasova od SPS".

"Dačić takvim ponašanjem može da naljuti potencijalne partnere na političkoj sceni", rekao je Nikolić i na pitanje da li time implicira moguću saradnju sa DS dodao da ništa ne implicira.

Koštunica: Razgovori ako se Nikolić odrekne EU

Lider naprednjaka je, na pitanje da li računa na podršku D S S, s obzirom na izjavu lidera te stranke Vojislava Koštunice da je za to potrebno da se odrekne insistiranja na ulasku Srbije u EU, rekao da će tokom dana razgovarati sa Koštunicom, posle čega će moći nešto više da kaže o tome,

On je dodao da očekuje podršku birača koji su u prvom krugu glasali protiv politike Borisa Tadića i precizirao da time misli na one koji su glasali za D S S, SRS i pokret "Dveri".

Na pitanje o eventualnoj saradnji sa URS, Nikolić je podsetio da je lider te stranke Mlađan Dinkić još uoči izbora poručio da ne želi saradnju sa SNS, ocenjujući da je ta lista prešla cenzus zahvaljujući predsedničkom kandidatu Zoranu Stankoviću, a ne Dinkiću.

Nikolić je rekao da kampanju za drugi krug predsedničkih izbora počinje u Jajincima, jer je u tom mestu koalicija koju predvodi ostvarila najbolji rezultat i istakao da time želi da pokaže da se pobeda može ostvariti i u svim drugim mestima u Srbiji.

Pregovori

Nikolić je izrazio sinoć uverenje da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i želju da lista koju je predvodila ta stranka već danas počne pregovore o formiranju nove vlade.

Nikolić je rekao novinarima u stranačkoj centrali i da SNS mora da se pohvali izbornim rezultatima, jer je stranka, koja postoji tri i po godine, osvojila najveći broj glasova na parlamentarnim izborima.

"Mislim da to može da se preslika i na predsedničkim izborima, iako se svi utrkuju da kažu da će biti drugačije", rekao je Nikolić, dodavši da poštuje i sve one koji su glasali za predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić.

"Poštujem i glasove koje je osvojio Tadić... makar da je u pola procenta prednost na jednoj ili drugoj strani...on (Tadić) zna da to znači veliku prednost za mene u drugom izbornom krugu", rekao je Nikolić.

On je čestitao građanima Srbije što su doprineli da izbori prođu demokratski, istakavši da je to za svaku pohvalu.

"Moram i sebi da čestitam na tome što sam sve izdržao u ovoj kampanji i da vama (novinarima) obećam da nikada, kada pobedimo Srbija neće biti poprište ovakve kampanje i tiranije vladajuće stranke i predsednika republike nad drugim građanima", rekao je Nikolić.

On je naveo i da želi da izborna noć "ujedini građane Srbije, a ne da ih razdvoji" i da od danas otpočne pregovore o formiranju nove vlade Srbije

Ta nova vlada pokazaće kako je sve moglo mnogo ranije da se uradi, kako smo izgubili dragocene godine i kako smo svesni toga da te godine više nemamo za trošenje, kazao je on.

Nikolić je zahvalio medijima "u meri u kojoj su to zaslužili", a novinarima je poručio da i "sami znaju koliko su na njih uticali vlasnici i urednici".

"Ako ta Srbija prestane da postoji u ovim izborima biću presrećan", rekao je on, zahvalivši i svim saradnicima na podršci uz poruku da izdrže još dve sedmice, "jer pobeda je pred nama".

On je onima koji se računaju u političke pobednike ovih izbora poručio da ceni glasove koje osvoji svaka politička stranka, "ali pobeđuje zaista samo najbolji".

Nikolić je zamolio novinare "za fer, objektivnu kampanju u drugom krugu" i da ga opomenu kada govori kao da nije predsednik svih građana, ali i da njegovog protivkandidata, kada to radi, pitaju - "a šta vam to treba".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.