Izvor: B92, 28.Maj.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić polaže zakletvu u četvrtak

Beograd -- Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće zakletvu u četvrtak. Inauguracija će biti održana 11. juna.

Vest o inauguraciji novinarima je preneo Nikolić, ispred zgrade Predsedništva, posle sastanka s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

On je kazao da će u četvrtak biti održane dve sednice parlamenta, prva na kojoj će biti verifikovani mandati poslanicima novog saziva i druga na kojoj će on položiti zakletvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ako na sednici u četvrtak bude izabran i predsednik Skupštine, to će značiti da je postignut dogovor o parlamentarnoj većini", rekao je Nikolić.

On je kazao da će, ako ga stranke do ponedeljka ne obaveste da postoji većina za formiranje vlade, početi formalne razgovore sa strankama počev od one koje je osvojila najviše mandata na parlamentarnim izborima 6. maja, odnosno sa Srpskom naprednom strankom.

Podsetimo, nakon današnjeg sastanka sa odlazećim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Nikolić se u zgradi predsedništva na Andrićevom vencu sastao s predsednicom Skupštin Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

Kako su prenele agencije, Đukić Dejanovićeva je u Predsedništvo stigla oko 13 sati, a sastanak je već bio završen oko 14 časova.

Prema ranijim najavama, njih dvoje razgovarali su o održavanju sednice Skupštine Srbije na kojoj će Nikolić položiti zakletvu.

U zgradu predsedništva, pored Slavice Đukić Dejanović, došli su i predsednik SPS-a Ivica Dačić i generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović. Iz zgrade Predsedništva, osim Đukić Dejanovićeve, izašao je i Odalović, ali ne i lideri socijalista i demokrata.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić polaže zakletvu u četvrtak

Izvor: Blic, 28.Maj.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće zakletvu u četvrtak. Inauguracija će biti održana 11. juna. ..Nakon današnjeg sastanka sa odlazećim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Nikolić se u zgradi predsedništva na Andrićevom vencu sastao sa predsednicom Skupštin Srbije Slavicom...

Nastavak na Blic...

Zakletva u četvrtak, inauguracija 11. juna

Izvor: Studio B, 28.Maj.2012

Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je danas da će zakletvu položiti u četvrtak, 31. maja, a da će svečana inauguracija biti obavljena 11. juna...Nikolić je u izjavi novinarima po završetku sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, koja zamenjuje...

Nastavak na Studio B...

Nikolić: Zakletva u četvrtak, inauguracija 11. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2012

BEOGRAD -..Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je danas da će zakletvu položiti u četvrtak, 31. maja, a da će svečana inauguracija biti obavljena 11. juna...Nikolić je u izjavi novinarima po završetku sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolić u četvrtak polaže zakletvu

Izvor: OkRadio.rs, 28.Maj.2012

Novi saziv republičkog parlamenta Srbije biće konstituisan u četvrtak, 31. maja, kada će i izabrani predsednik države Tomislav Nikolić pred poslanicima položiti zakletvu, čime će početi da teče njegov petogodišnji mandat.Nikolić je posle današnjeg sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije...

Nastavak na OkRadio.rs...

U četvrtak dve sednice Skupštine Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić-Dejanović zakazala je za četvrtak, 31. maj dve sednice parlamenta - konstitutivnu i prvu posebnu na kojoj će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiti zakletvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.