Nikolić nije zadovoljan obezbeđenjem, medijima...

Izvor: B92, 19.Dec.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić nije zadovoljan obezbeđenjem, medijima...

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da u priču o državnom udaru nije verovao, zato što je dobio procenu da takvih opasnosti nema.

On je rekao da ni u jednom izveštaju BIA i vojne službe bezbednosti nije bilo ni nagoveštaja da se u Srbiji tako nešto sprema.

U intervjuu koji sutra objavljuje Politika, Nikolić se ponovo požalio na saradnju i obezbeđenje koje dobija od MUP-a Srbije.

Predsednik države nije zadovoljan. I to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogim stvarima u državi. Od toga kako ga policija obezbeđuje, do odnosa medija prema njemu.

Nikolić ocenjuje i da je zatočenik uverenja dela javnosti da postoji sukob između njega i premijera Aleksandra Vučića, a smatra i da se u skladu sa tim uverenjem uređuju i neki mediji u našoj zemlji.

“Mnogi u državi ne cene funkciju predsednika. Nisam zadovoljan saradnjom sa MUP-om u pogledu obezbeđenja osnovnih sredstava za funkcionisanje predsednika republike. Uzeli smo auto koji je 1998. godine kupio Slobodan Milošević. Ali nema guma za njega jer se više ne proizvode. Tako da njime možemo po gradu, ali ne i van grada. A kad krenemo izvan grada, onda više nemamo blindirani auto, idem običnim kolima. Sad pričam svima, pa nek pucaju”, naveo je Nikolić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je predsednik nezadovoljan jer, iako se sa premijerom nesporno slaže oko najvažnijih strateških državnih pitanja, ostaje pitanje ko ima više uticaja i moći.

“Situacija jeste bremenita političkim i pre svega medijskim protivrečnostima. E, sad, one se mogu smatrati razlikom u pristupu nekim stvarima, a mogu se i smatrati i nekom vrstom razlike koja se pojavljuje oko pitanja ko ima više uticaja na državnu politiku, posebno na rasporedu uticaja i moći u funkcionisanju sistema”, rekao je Stanković.

Povodom žalbi Nikolića na rad policije i tvrdnji da nije dovoljno obezbeđen, Stanković kaže da se sve mora detaljno proveriti, istakavši da Srbija ima tragično iskustvo sa atentatom na premijera Zorana Đinđića, koji nije bio adekvatno obezbeđen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.