Nikolić neće podržati eventualnu kandidaturu Jeremića

Izvor: Press, 11.Feb.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić neće podržati eventualnu kandidaturu Jeremića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, neće podržati eventualnu kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN jer mu se "podsmevao", piše Nedeljnik.
     Ovaj magazin navodi da Nikolić smatra da se Jeremić podsmevao njemu i celom državnom vrhu pred glasanje o prijemu Kosova u UNESKO. Nikolić je, kako navodi Nedeljnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nameravao da podrži kandidaturu bivšeg šefa srpske diplomatije i imao je nekoliko sastanaka sa njim, ali je, prema rečima predsednikove savetnice Stanislave Pak, "na kraju morao da odustane". Sporan je bio Jeremićev stav da je i pre glasanja za prijem Kosova u UNESKO sve poznato i da aktuelna vlast u Beogradu priprema teren da "veliča pobedu, a ako izgubi kaže da je to bilo u nenormalnim okolnostima". Nedeljnik piše i da Nikolić tvrdi da izostanak podrške nema nikakve veze sa istraživanjima javnog mnjenja u kojima Jeremić ima dobre rezultate.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.