Nikolić: Srbija povoljna za investicije

Izvor: RTS, 08.Jul.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija povoljna za investicije

Odnosi Srbije i Italije su intenzivni kroz istoriju, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa italijanskom zvaničnicom. Nikolić izrazio zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa dve države i poručio da je Srbija povoljna zemlja za investitore.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa Deborom Serakjani, predsednicom italijanske regije Frijuli Venecije Đulije i regionalnom liderkom vladajuće Demokratske partije, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Nikolić je naglasio da je pred nama zadatak da se odnosi Srbije i Italije u budućnosti još čvršće učvrste, pre svega na polju ekonomske saradnje.

"Reformama koje smo pokrenuli želimo da pokažemo da je Srbija zemlja povoljna za investicije i siguran partner za plasman proizvoda na treća tržišta", poručio je Nikolić.

Serkjani se saglasila sa predsednikom Nikolićem da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje između Italije i Srbije i naglasila da se njena regija naročito interesuje za proširenje saradnje u oblasti saobraćaja, energetike, kao i između naučno istraživačkih centara.

Ona je takođe izrazila zadovoljstvo nivoom saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i regije Frijuli Venecije Đulije, i istakla nameru da se ta saradnja proširi na celu Srbiju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednica regije Frijuli Venecije Đulije istakla je da su za Italiju veze sa Srbijom vrlo važne i da će Italija za vreme predsedavanja Evropskoj uniji nastojati da približi odnose između EU i Srbije.

Predsednik Nikolić zahvalio se Italiji na značajnoj podršci Srbiji na putu ka evrointegracijama.

Sa italijanskom zvaničnicom sastala se i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je rekla da je Srbija u potpunosti opredeljena za evropski put i ekonomske reforme, pre svega radi poboljšanja životnog standarda građana.

Gojković je navela da je Skupština Srbije i administrativno i politički spremna za donošenje reformskih zakona kako bi poboljšala stanje u ekonomiji, kao i za usklađivanje zakonodavstva sa Evropskom unijom.

Zahvalila je na podršci Italije članstvu Srbije u EU, kao i na stavu da se Unija nije umorila od proširenja, ističući da je podrška Srbiji ujedno i podrška Zapadnom Balkanu.

Serakjani je naglasila značaj uloge parlamenta u pristupanju EU i navela da je regija, čija je predsednica, zainteresovana za proširenje ekonomske saradnje sa Srbijom.

U tom cilju će tokom njene posete biti potpisana tri sporazuma.

Serakjani navodi da postoji interes za dodatno investiranje u Srbiju i dodala da će se u okviru italijanskog predsedavanja EU raditi na unapređenju regionalne saradnje, što će omogućiti lakši pristup evropskim fondovima i kvalitetniju upotrebu sredstava iz tih fondova.

Serakjani je predsednici Narodne skupštine uručila Program italijanskog predsedavanja EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić:Srbija povoljna za ulaganja

Izvor: B92, 08.Jul.2014

Beograd -- Naš zadatak je da u budućnosti još čvršće učvrstimo odnose sa Italijom, pre svega na polju ekonomske saradnje, rekao je predsednik Tomislav Nikolić...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecije Đulije i regionalnim...

Nastavak na B92...

Nikolić: Srbija povoljna za investicije

Izvor: Politika, 08.Jul.2014

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecije Đulije i regionalnim liderom vladajuće Demokratske partije Deborom Serakjani da su odnosi Srbije i Italije kroz istoriju intezivni i izrazio zadovljstvo visokim nivoom bilateralnih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.