Nikolić:Srbija povoljna za ulaganja

Izvor: B92, 08.Jul.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić:Srbija povoljna za ulaganja

Beograd -- Naš zadatak je da u budućnosti još čvršće učvrstimo odnose sa Italijom, pre svega na polju ekonomske saradnje, rekao je predsednik Tomislav Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecije Đulije i regionalnim liderom vladajuće Demokratske partije Deborom Serakjani da su odnosi Srbije i Italije kroz istoriju intezivni i izrazio zadovljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa dve države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Reformama koje smo pokrenuli želimo da pokažemo da je Srbija zemlja povoljna za investicije i siguran partner za plasman proizvoda na treća tržišta".

Serkjani se saglasila sa predsednikom Nikolićem da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje između Italije i Srbije i naglasila da se njena Regija naročito interesuje za proširenje saradnje u oblasti saobraćaja, energetike kao i između naučno istraživačkih centara.

Ona je takođe izrazila zadovoljstvo nivoom saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i regije Frijuli Venecije đulije, i istakla nameru da se ta saradnja proširi na celu Srbiju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednica regije Frijuli Venecije Đulije istakla je da su za Italiju veze sa Srbijom vrlo važne i da će Italija za vreme predsedavanja Evropskom unijom nastojati da približi odnose između Evropske unije i Srbije.

Predsednik Nikolić zahvalio se Italiji na značajnoj podršci Srbiji na putu ka evrointegracijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.