Nikolić: Prioritet Srbije je EU

Izvor: B92, 31.Jan.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Prioritet Srbije je EU

Beograd -- Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa delegacijom EU da ta stranka smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje Uniji.

On je dodao i da pre toga mora da se stabilizuje politička i ekonomsko-socijalna situacija u zemlji.

Kako je navedeno u saopštenju SNS, Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u razgovoru sa direktorom za Rusiju, Istok i Zapadni Balkan Evropske službe spoljnih poslova Miroslavom Lajčekom i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom naglasio i da Srbija ne može ostvariti sav svoj potencijal sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu.

"Srbija ne može ostvariti sav svoj potencijal sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu, sa fabrikama koje ne rade, sa poljoprivredom koja je zapostavljena, sa aktuelnim režimom koji nema ni plana ni programa kako da izvede zemlju iz krize, sa medijima koji su sve osim nezavisni i sa korupcijom, koja se uvukla u sve pore sistema", istakao je lider SNS.

Nikolić je rekao da su Srbiji potrebne evropske vrednosti, evropski zakoni, a pre svega partneri i investitori iz Evrope, kako bi mogla da se stvaraju nova radna mesta i šansa za bolji život građana.

"I pre nego što naša zemlja postane članica Evropske unije, u Srbiji moraju da se primenjuju evropski standardi, kako jednog dana, kada budemo primljeni u Uniju, ne bismo zaostajali za razvijenim zemljama, već bili ravnopravan i poželjan partner", rekao je Nikolić.

Kako je navedenu u saopštenju, razgovoru je prisustvovao i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić razgovarao sa Lajčakom i Dežerom

Izvor: S media, 31.Jan.2012

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom EU da ta stranka smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje Evropskoj uniji, ali da pre toga mora da se stabilizuje politička i ekonomsko-socijalna situacija u zemlji...Kako je navedeno...

Nastavak na S media...

Nikolić: Prioritet Srbije - priključenje EU

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2012

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić izjavio je da Srpska napredna stranka smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje EU, ali i da je pre toga potrebno učiniti sve da se stabilizuju ekonomska i politička situacija u zemlji...Kako je saopštava SNS, Nikolić je nakon razgovora sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Stabilizovati ekonomsku i političku situaciju

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2012

BEOGRAD, 31. januara 2012. (Beta) - Lider naprednjaka Tomislav Nikolić izjavio je u utorak da Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje EU, ali i da je pre toga potrebno učiniti sve da se stabilizuju ekonomska i politička situacija u zemlji... ...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.