Nikolić: Kosovo kao stariji sin

Izvor: B92, 17.Okt.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: "Kosovo kao stariji sin"

Beograd -- Lider SNS Tomislav Nikolić rekao za B92 da mu je "Kosovo kao stariji sin", ali i da bi odricanje puta ka EU značilo da Srbija narednih 4-5 godina živi još teže.

Nikolić je u emisiji "Između dve vatre" rekao i da poznaje Zvonka Veselinovića, kontroverznog biznismena sa severa Kosova.

On kaže da je Veselinovića upoznao u vreme kampanje u Kosovskoj Mitrovici. "Bliže sam ga upoznao kada sam išao na Kosovo i Metohiju i kada sam video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sve njegove mašine rade na poslovima koje Srbi traže i to besplatno", kaže Nikolić.

Lider naprednjaka dodaje i da je Veselinović čovek koji pomaže Srbima na severu Kosova i da o "čoveku koji tom narodu pomaže ne mogu ništa loše da kažem, a neka se izjasne policija i tužilaštvo da li je kriminalac ili ne".

Tomislav Nikolić je od predsednika Srbije Borisa Tadića zatražio i da saopšti šta je plan države kada je reč o Kosovu i o blokadama na severu kako bi naprednjaci mogli da odluče da li će da ga podrže.

Tomislav Nikolić je istovremeno rekao i da odreći se puta ka EU znači prihvatiti da Srbija narednih četiri ili pet godina živi još teže, a da za to vreme traži nove puteve.

"Kosovo i Metohija je nešto mnogo važnije kao starije dete...Očigledno je da ne možemo da izaberemo da se odreknemo Kosova i Metohije", rekao je lider SNS za B92.

Ne pada mi na pamet da pravim vladu sa DS-om

Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je i da mu "nikada neće pasti na pamet" da posle izbora pravi vladu sa Demokratskom strankom.

Upitan da prokomentariše tvrdnje predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića o mogućoj koaliciji naprednjaka i demokrata,

Nikolić je za B92 rekao da Dačić to govori dve godine, ali da on nikada ne bi uveo Srpsku naprednu stranku u koaliciju sa DS-om.

Upitan da li poznaje Milana Beka i da li je on član Srpske napredne stranke, Nikolić je odgovorio da ga poznaje, ali da Beko nije u naprednjacima.

Na pitanje da li je razmišljao o tome da Beku ponudi mesto premijera ako SNS pobedi na izborima, Nikolić je odgovorio da ga ne poznaje

dovoljno za tako nešto.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.