Nikolić: Hoćemo tesne veze sa nesvrstanima

Izvor: Mondo, 11.Maj.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Hoćemo tesne veze sa nesvrstanima

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga Republike Mjanmarske Unije, starijim generalom Min Aung Hlaingom.

Foto: Beta/Nenad Petrović

U prijateljskom razgovoru predsednik Nikolić je izrazio želju da se saradnja između Srbije i Mjanmarske Unije ponovo vrati na nivo na kome je nekada bila i podsetio je svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gosta na podatak da je naša zemlja nekada u Mjanmarsku Uniju izvozila skoro kompletnu godišnju proizvodnju vagona, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Republike je istakao da je vreme pokazalo da je bila greška to što je naša zemlja zapostavila svoju ulogu u Pokretu nesvrstanih i da ćemo intenzivno nastojati da sa tim pokretom uspostavimo tesne veze, pošto smo sada samo u statusu posmatrača.

Prenevši pozdrave predsednika Mjanmarske Unije i poziv predsedniku Nikoliću da poseti njihovu zemlju, stariji general Min Aung Hlaing je rekao da je njegova zemlja zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Srbijom, pre svega na poljima rudarstva i energetike.

On je rekao da potpuno razume i podržava nastojanje Srbije da očuva svoj teritorijalni integritet i da razgovorima reši sva sporna pitanja koja postoje sa administracijom u Prištini, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija će uspostaviti jače veze s nesvrstanima

Izvor: Akter, 11.Maj.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izrazio želju da se saradnja Srbije i Mjanmara vrati na nivo na kom je nekad bila..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Združenog generalštaba oružanih snaga Mjanmara, starijim generalom Min Aung Hlaingom, koji je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.