Nikolić: File, menjaj formulaciju o Kosovu!

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: File, menjaj formulaciju o Kosovu!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Beogradu na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom da Srbija ne želi da prolongira svoj ulazak u EU niti da gura probleme kroz tepih, ali da treba odustati od formulacije teritorijalni integritet Kosova.

 EU nek izmeni formulaciju : Tomislav Nikolić  

"Srbija ne želi da prolongira ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u EU, stavljajući probleme pod tepih, već je spremna da ih rešava", rekao je Nikolić i dodao da EU ako iskreno želi da joj se Srbija pridruži, treba da izmeni formulaciju u svojoj strategiji proširenja o teritorijalnom integritetu Kosova.

 

Prema Nikoliću, EU bi time dokazala posvećenost statusnoj neutralnosti Kosova i Metohije, saopštila je informativna služba predsednika Republike.

 

Nikolić je rekao i da Srbija čini sve da ispuni uslove EU i da je to dokazala konkretnim rezultatima u reformi pravosuđa, borbi protiv kriminala i korupcije i spremnošću za normalizaciju odnosa sa Prištinom kroz direktne pregovore na najvišem političkom nivou.

 

Evropski komesar za proširenje je rekao da formulacija teritorijalni integritet ne prejudicira status Kosova istakavši da je reč o činjenici da se Evropa još od 2005. godine protivi podeli Kosova.

 

Sagovornici su se, kako je navedeno, saglasili da je situacija na Kosovu izuzetno delikatna i da svaka formulacija u vezi sa tim mora da bude jasno precizirana.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nikolić: File, menjaj formulaciju o KiM!

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Beogradu na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom da Srbija ne želi da prolongira svoj ulazak u EU niti da gura probleme kroz tepih, ali da treba odustati od formulacije teritorijalni integritet Kosova. .. EU nek izmeni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.