Nikolić: Čestitam Vučiću, ne vraćam se u SNS

Izvor: B92, 03.Apr.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Čestitam Vučiću, ne vraćam se u SNS

Beograd -- Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i poručio da se ne vraća u SNS.

"Rezultati su onakvi kakve sam očekivao. Bio sam ubeđen da kandidat SNS mora da pobedi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvom krugu i da bi praktično drugi krug bio neuspeh", rekao je Nikolić za Sputnjik.

Nikolić je ocenu izbora izneo za ruski medij, nakon što se nije oglašavao u izbornoj noći tokom koje nije bio na proslavi pobede aktuelnog premijera u prostorijama SNS, stranke koju je osnovao.

Nikolić, koji je za Sputnjik ranije govorio i o svojim razmišljanjima o potencijalnoj kandidaturi za novi mandat, rekao je da je "rezultate znao i pre nego što su saopšteni".

"Svako zasluži ono što mu se desi. Ja bih pre rekao da su ostali zaslužili tako malo glasova. Zato što su bili samouvereni, oslonjeni na istraživanja koja govore da novi principi kampanje bacaju u prošlost stare principe, da je dovoljno da staneš pred kamere svakog dana i po jednu poruku pošalješ, tvituješ ili komentarišeš nešto na Fejsbuku...", rekao je Nikolić.

Odlazeći predsednik je ocenio da je Saša Janković bio najozbiljniji kandidat opozicije, ali da je imao hipoteku Demokratske stranke i svih onih koji su bili na vlasti i imali jako loše rezultate.

"Tako da je Vučić izdržao kampanju kakve smo uvek radili. To su bili mitinzi, oslanjanje na veliki broj prisutnih, medijska promocija u kojoj je on neprikosnoven", rekao je Nikolić.

Nikolić je izrazio nadu da su dobar rezultat i fenomen Ljubiše Preletačevića Belog bili nešto što je obeležilo "samo ove izbore".

"Ako nisi zadovoljan time kako je Vučić obavljao funkciju predsednika Vlade, precrtaj listić ili nemoj da izađeš na izbore. Ne možeš da glasaš za nekoga ko to zaista nije zaslužio. To je moj stav. Da li je Preletačević time ponizio mnoge političare? Da", rekao je Nikolić i nagovestio da je bilo onih "koji su organizovali Preletačevića".

Predsednik Nikolić je govoreći o izlaznosti rekao i da je niska izlaznost pitanje motivacije i da je samo Vučić uspeo da motiviše SNS, a da su ostali "kao unapred otpisani" imali male šanse da izvedu birače.

"Jednostavno, od 2012. godine ovde nema ljudske opozicije, nema kvalitetne opozicije, nema opozicije koja bi umela da preseče kao što smo mi to u SNS uradili, da krenu iznova i da im narod poveruje da će sad biti drugačije", rekao je on.

Nikolić je naveo da je "vreme da se u mnogim strankama pojave novi ljudi" i istakao da to "govori sa stanovišta da demokratije nema bez smene vlasti".

Takođe, Nikolić je rekao da je bilo "nemoguće da se kandiduje", jer je opcija bila ili on ili Vučić, a naveo je i da "iskreno, misli da ne planira da se vrati u SNS".

O svojim planovima kaže:

"Videćemo, ja se ne bih više bavio politikom ali sam uspostavio tako dobre kontakte za Srbiju da bih mogao Srbiji da pomognem, rekao bih, nezapamćenim prijateljstvom koje imam sa bar nekoliko predsednika država sa kojima možemo mnogo posla da obavimo i o tome ću da razgovaram i sa Vučićem i sa budućim premijerom", rekao je Nikolić za Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Nikolić: Neću se vraćati u SNS

Izvor: Mondo, 03.Apr.2017

Odlazeći srpski predsednik Tomislav Nikolić čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobedu na izborima i saopštio da se neće vraćati u politiku. Ali....Foto: Tanjug/Rade Prelić..Nikolić je u razgovoru za Sputnjik ocenio da su izbori protekli onako kako se on nadao, u potpuno demokratskoj atmosferi,...

Nastavak na Mondo...

"Politika": Nikolić zbog prehlade nije bio na proslavi

Izvor: B92, 04.Apr.2017, 08:13

Beograd -- Tomislav Nikolić zbog prehlade je izostao sa slavlja u sedištu SNS povodom pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, saznaje "Politika"...Nikolić je u ponedeljak u intervjuu za "Sputnjik" čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima i poručio da se ne vraća u SNS..."Rezultati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.