Nikolić: Blizu dogovor o Miroslavljevom jevanđelju

Izvor: Studio B, 10.Mar.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Blizu dogovor o Miroslavljevom jevanđelju

Predsedik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Moskvi da je blizu dogovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o vraćanju jednog lista Miroslavljevog jevanđelja Beogradu, koji se nalazi u muzeju u Sankt Peterburgu.

"Ne mogu da kažem da smo se potpuno dogovorili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ali smo blizu toga da se Srbiji vrati list koji nedostaje iz Miroslavljevog jevanđelja i koji je u muzeju u Sankt Peterburgu, a Srbija da vrati Rusiji ikonu Bogorodice Vladimirske iz 17. veka, koja se nalazi u Narodnom muzeju u Beogradu", rekao je Nikolić posle susreta sa Putinom u Kremlju.

Time bi svaka stvar bila na svom mestu, dodao je Nikolić.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Putin: Možda list jevanđelja, ako nam date ikonu

Izvor: Mondo, 10.Mar.2016

Predsedik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Moskvi da je blizu dogovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o vraćanju jednog lista Miroslavljevog jevanđelja Beogradu, koji se nalazi u muzeju u Sankt Peterburgu...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović.."Ne mogu da kažem da smo se potpuno dogovorili,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.