Neće meni Priština da komanduje

Izvor: B92, 05.Jan.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće meni Priština da komanduje"

Beograd -- Tomislav Nikolić neće ići za Božić u Gračanicu, jer neće da mu Priština određuje da li će otići na KiM. On će prisustvovati Božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi.

"Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo", rekao je on.

"Očigledno je da Euleks čeka da vlasti u Prištini to dozvole", istakao je Nikolić za "Kurir" i dodao da će zbog toga morati da promeni svoj stav prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Euleksu, kao i prema Briselu.

Predsednik Srbije istakao je da je Euleks još jednom pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, već da radi onako kako mu Priština kaže.

"Nisu mi dozvoljavali da odem na Kosovo dok sam bio predstavnik opozicije, a ne dozvoljavaju mi ni sada kada sam predsednik Srbije", kazao je Nikolić.

Pres služba predsednika saopštila je danas da će on prisustvovati služenju Božićne liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu, koju će služiti episkop hvostanski Atanasije, vikar patrijarha srpskog.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio u petak da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile predsedniku Nikoliću da poseti Kosovo na Božić, 7. januara.

Kuči je rekao da će Nikolić moći da poseti Kosovo jedino ako se obezbedi reciprocitet, odnosno kada se liderima Kosova omogući poseta Albancima na jugu Srbije.

U saopštenju Pres službe predsednika Srbije navedeno je da je Nikolić 28. decembra 2012. podneo zahtev misiji Euleks u Prištini da 7. januara 2013. u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji.

Prištinski "Ekspres", međutim, piše da je Nikolić zahtev poslao kancelariji EU u Beogradu, koja je zahtev prosledio specijalnom izaslaniku EU na Kosovu Samuelu Žbogaru, koji je taj zahtev prosledio vladi Kosova na odlučivanje.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Neću da mi Priština odlučuje kada ću na Kosovo

Izvor: Press, 05.Jan.2013

"Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo. Očigledno je da Euleks čeka da vlasti u Prištini to dozvole", rekao je Nikolić za "Kurir" od subote..On je dodao da će zbog toga morati da promeni svoj stav prema Euleksu, kao i prema Briselu..Predsednik...

Nastavak na Press...

"Ne idem za Božić u Gračanicu"

Izvor: Akter, 05.Jan.2013

Predsednik Nikolić izjavio je da neće ići za Božić u Gračanicu, istakavši da neće da mu Priština određuje da li će on otići na Kosovo ili ne

Nastavak na Akter...

Nikolić odlučio da ne ide u Gračanicu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jan.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da neće ići za Božić u Gračanicu, istakavši da neće da mu Priština odredjuje da li će on otići na Kosovo ili ne. "Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo. Očigledno je da Euleks...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Neću da mi Priština odlučuje kada ću na Kosovo"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da neće ići za Božić u Gračanicu, istakavši da neće da mu Priština određuje da li će on otići na Kosovo ili ne. ..Ne ide za Gračanicu na Božić: Tomislav Nikolić, predsednik Srbije.."Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nikolić: Euleks pokazao pravo lice

Izvor: Blic, 06.Jan.2013, 09:52

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće otputovati na Kosovo za Božić, budući da misija Euleks nije odgovorila na njegov zahtev da u manastiru Gračanica prisustvuje božićnoj liturgiji. Nikolić tvrdi da je Euleks još jednom pokazao da nije statusno neutralan zbog čega će morati da promeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.