Subota, 05.01.2013.

10:01

"Neće meni Priština da komanduje"

Tomislav Nikolić neće ići za Božić u Gračanicu, jer neće da mu Priština određuje da li će otići na KiM. On će prisustvovati Božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi.

Izvor: Beta

Default images

"Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo", rekao je on.

"Očigledno je da Euleks čeka da vlasti u Prištini to dozvole", istakao je Nikolić za "Kurir" i dodao da će zbog toga morati da promeni svoj stav prema Euleksu, kao i prema Briselu.

Predsednik Srbije istakao je da je Euleks još jednom pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, već da radi onako kako mu Priština kaže.

"Nisu mi dozvoljavali da odem na Kosovo dok sam bio predstavnik opozicije, a ne dozvoljavaju mi ni sada kada sam predsednik Srbije", kazao je Nikolić.

Pres služba predsednika saopštila je danas da će on prisustvovati služenju Božićne liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu, koju će služiti episkop hvostanski Atanasije, vikar patrijarha srpskog.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio u petak da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile predsedniku Nikoliću da poseti Kosovo na Božić, 7. januara.

Kuči je rekao da će Nikolić moći da poseti Kosovo jedino ako se obezbedi reciprocitet, odnosno kada se liderima Kosova omogući poseta Albancima na jugu Srbije.

U saopštenju Pres službe predsednika Srbije navedeno je da je Nikolić 28. decembra 2012. podneo zahtev misiji Euleks u Prištini da 7. januara 2013. u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji.

Prištinski "Ekspres", međutim, piše da je Nikolić zahtev poslao kancelariji EU u Beogradu, koja je zahtev prosledio specijalnom izaslaniku EU na Kosovu Samuelu Žbogaru, koji je taj zahtev prosledio vladi Kosova na odlučivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

322 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: