Dačić: Nikolić neka letuje u Turskoj, ja slušam premijera i ne idem na odmor!

Izvor: BKTV News, 16.Avg.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nikolić neka letuje u Turskoj, ja slušam premijera i ne idem na odmor!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otišao je s porodicom na letovanje u Bodrum, u Tursku, u trenutku kad je za šefa ove države izabran čovek koji tvrdi da je Kosovo Turska.

Tako je zemlja koju će u narednom mandatu voditi Redžep Tajip Erdogan, poznat po zapaljivim izjavama u vezi sa Sandžakom i južnom srpskom pokrajinom, ugostila porodicu šefa države. Iako Nikolić koristi svaku priliku da kaže kako je to isto Kosovo po Ustavu sastavni deo naše >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << teritorije, to ga ipak nije omelo da odmor provede u zemlji čija se politika po mnogim pitanjima kosi s državnom politikom Srbije.
Na pitanje da li je primereno da predsednik Srbije letuje u Turskoj, šef diplomatije Ivica Dačić nije želeo konkretno da odgovori, već je kratko poručio:
- Na to neka odgovori predsednik, on je odabrao Tursku. Ja na odmoru nisam bio četiri godine i poslušao sam savet premijera. Svako neka radi po sopstvenim željama.
S druge strane, politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da Nikolić ovakvim potezom nije pokazao dovoljno takta, te da je napravio neku vrstu gafa.
- Svaki građanin za svoj novac može da ide gde god želi na letovanje, ali predsednik države nije običan građanin i mora da vodi računa i o političkom kontekstu. Poželjno je da smo sa zemljom u koju predsednik ide na letovanje najmanje u korektnim odnosima. Imam utisak da nisu bili dovoljno oprezni kad su birali destinaciju. Tu je verovatno letovao još kao opozicioni lider, pa ga je povuklo, ali razlika je u tome što je on sada šef države i mora da vodi računa i o takvim stvarima – kaže Vukadinović i slikovito navodi primer:
- Zamislite kada bi Obama otišao na letovanje na Krim ili Putin na Floridu. Kad šef države ide na letovanje, bira se ili prijateljska zemlja, ili zemlja s kojom imamo neutralne odnose.
Izvor: Kurir
 
The post Dačić: Nikolić neka letuje u Turskoj, ja slušam premijera i ne idem na odmor! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.