Ambasador SAD-a Nikoliću: Stabilnost u regionu je prioritet, izbegavati povišenu retoriku!

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD-a Nikoliću: Stabilnost u regionu je prioritet, izbegavati povišenu retoriku!

Američki ambasador u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres.

On je dodao da svi treba da izbegavaju povišenu retoriku.

Kako je saopštila američka ambasada, Skot je istakao da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije i da ohrabruju Srbiju i Kosovo da traže mogućnosti ka napredovanju u sveobuhvatnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << normalizaciji odnosa.

Predsednik Nikolić je, kako se navodi, tom prilikom izrazio svoje stavove o potrebi da se izgrade još snažniji odnosi u budućnosti, uprkos različitim stavovima dveju zemalja o statusu Kosova.

Skot i Nikolić su se, kako se navodi, složili da nastave kontakte i izrazili su nadu da će se nove osnove za poboljšanje odnosa između dveju zemalja uskoro razviti, dodaje se u saopštenju.

FOTO: Tanjug/Kajl Skat i Tomislav Nikolić

Ambasador je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomske stabilnosti i rasta.

On se osvrnuo na otvaranje četiri poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji u 2016. godini i podsetio da su četiri milijarde dolara američkih investicija i 16.000 ljudi koji rade za američke kompanije u Srbiji - jasni pokazatelji snage i živosti bilateralnih odnosa.

Skot je takođe istakao da je sastanak potpredsednika SAD Džozefa Bajdena sa premijerom Aleksandrom Vučićem, danas u Davosu, pokazatelj važnosti ovih odnosa za SAD.

U saopštenju se napominje da se ambasador Skot sastao sa predsednikom Nikolićem kako bi razgovarali o godini koji je upravo prošla, kao i o budućoj saradnji u 2017. godini.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, kojem je rekao da razume da Amerika bezuslovno podržava nešto na čije stvaranje je direktno uticala i da je zvanični Vašington sprovođenjem svoje volje stvorio mnoge nevolje, te da se nada da će sa novom administracijom takvo ponašanje da prestane.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot: Svi u regionu treba da izbegavaju povišenu retoriku

Izvor: Beta, 17.Jan.2017

Američki ambasador Kajl Skot u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem rekao je da svi u regionu treba da izbegavaju "povišenu retoriku", pošto je stabilnost preduslov za napredak, saopštila je danas Ambasada SAD.Ambasada je navela da se Skot sastao se s Nikolićem kako bi razgovarali o proteklo...

Nastavak na Beta...

Skot Nikoliću: Izbegavati povišenu retoriku

Izvor: Mondo, 17.Jan.2017

Ambasador SAD u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres...Foto: Tanjug, Sava Radovanović..Skot je rekao da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres...On je dodao da svi treba da izbegavaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.