Ugasite cigaretu, sačuvajte zdravlje

Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugasite cigaretu, sačuvajte zdravlje

BEOGRAD - U poslednjih šest godina broj pušača u Srbiji smanjen je šest odsto, rekao je juče ministar zdravlja Tomica Milosavljević, javio je Tanjug. Na manifestaciji kojom je na Trgu Republike obeležen Svetski dan bez duvanskog dima, on je rekao da borba protiv duvanskog dima nekad izgleda kao borba protiv vetrenjača, ali da su građani Srbije, ipak, postali svesni da je čuvanje sopstvenog zdravlja najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vrednost za njih i njihove porodice.

U tom smeru se moraju nastaviti aktivnosti u okviru kojih će Ministarstvo zdravlja Srbije sve učiniti da podizanje nivoa svesti bude još vidljivije i značajnije, rekao je Milosavljević i dodao da nepušači nemaju ništa protiv pušača, ali su protiv duvanskog dima.

Ministar je pobedniku takmičenja „Ostavi i pobedi“ Emiru Kasumoviću iz Prijepolja uručio nacionalnu nagradu, vrednu 36.500 dinara.

Na Trgu Republike su bili postavljeni štandovi domova zdravlja i zavoda sa savetovalištima za odvikavanje od pušenja i štandovi farmaceutskih kuća.

U okviru obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, pogrebno vozilo sa porukom „Još uvek pušite? Vidimo se uskoro“, još dva dana će kružiti Beogradom, a narednih sedam dana vozilo će se pojaviti i u većim gradovima u Srbiji - Nišu 3. juna, Kragujevcu 4. juna, Novom Sadu 5. juna, a zatim ponovo u Beogradu od 9. do 11. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.