Izvor: B92, 27.Avg.2010, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja bolnica Srbije i Albanije

Tirana -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da je u Tirani dogovorena saradnja između velikih bolnica Srbije i Albanije.

Delegacija ministarstva zdravlja Srbije boravi u uzvratnoj poseti ministarstvu zdravlja Albanije.

Milosavljević je rekao da je ovom posetom, nakon sporazuma o razumevanju potpisanog prošlog meseca, nastavljena saradnja dve zemlje.

"Dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo konkretizaciju kontakata između velikih bolnica, konkretno Univerzitetske bolnice u Tirani i Kliničkog centra Srbije i drugih velikih bolnica u Srbiji, kao i instituta za javno zdravlje u oblasti prevencije bolesti, posebno hronočnih nezaraznih", rekao je on.

Ministar je dodao da je dogovorena i multilateralna saradnja u okviru zdravstvene mreže zemalja jugoistočne Evrope.

Delegacija Ministarstva zdravlja Srbije posetila je Univerzitetsku bolnicu "Majka Tereza" u Tirani i Institut za javno zdravlje, a sutra će obići bolnicu u Draču i Udruženje Srba i Crnogoraca u Albaniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.