Pre imenovanja novog ministra Dinkić hoće promene u Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2011, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre imenovanja novog ministra Dinkić hoće promene u Vladi

BEOGRAD -

Pre nego što odrede naslednika Tomice Milosavljevića i obelodane ko će biti novi ministar zdravlja, Mlađan Dinkić i njegovi stranački saborci zatražiće sastanak lidera vladajuće koalicije i velike promene u radu Vlade Srbije, pišu Novosti.

U taboru Ujedinjenih regiona Srbije, saznaju Novosti, nezadovoljni su zbog slabe koordinacije unutar vlasti i jasno će poručiti partnerima da se na ovakav način ne može uspešno raditi do kraja mandata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema informacijama Novosti, Dinkić nije zadovoljan ni što tokom januara nisu održane konsultacije lidera o rekonstrukciji Vlade, a kap je prelila čašu prošle nedelje kada je otvorena javna polemika između resora o ”slučaju Gorenje”.

Zbog toga će već od prvog februarskog dana URS inicirati okupljanje partijskih prvaka, a staviće na sto temeljne promene u samom funkcionisanju Vlade.

Ime novog ministra zdravlja, dakle, nije prva preokupacija u G 17 plus. Oni će tek posle reakcije partnera na predlog za promene u Vladi, objaviti ime kandidata za Milosavljevićevog naslednika.

U vrhu URS tvrde da još nije u igri nijedno konkretno ime, a pretpostavlja se da samo Dinkić zna ko će biti promovisan u vrućoj Milosavljevićevoj fotelji.

Očekuje se da kandidat bude poznat do sednice parlamenta na kojoj će narodni poslanici konstatovati ostavku bivšeg ministra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.