Oštećene zdravstvene ustanove ipak rade

Izvor: Beta, 03.Nov.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštećene zdravstvene ustanove ipak rade

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je u sredu da je u noćašnjem zemljotresu oštećena glavna zgrada Doma zdravlja u Kraljevu, ali da je i pored toga zbog lakših i težih povreda u toj ustanovi pregledano više desetina gradjana.

U izjavi agenciji Beta, Milosavljević je rekao da je jedna osoba primljena sa težim povredama, ali da je zbrinuta i da nije životno ugrožena. "Nekoliko desetina ljudi je zbrinuto i upućeno na kućno lečenje", rekao je Milosavljević.

Bračni par, starosti oko 50 godina, poginuo je rano jutros kada se, zbog zemljotresa, srušila njihova kuća u naselju Grdica, u predgradju Kraljeva.

Ministar je dodao da je u zemljotresu značajno oštećena zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, zbog čega je zabranjen ulaz u taj objekat i evakuiše se oprema iz laboratorija. Oštećenja ima i na bolničkim zgradama. Cev je pukla i voda se izlila u porodilištu, zbog čega su bebe evakuisane u druge prostorije.

Milosavljević je rekao da su u pomoć krenule ekipe iz zavoda iz Čačka i Kruševca koje vrše analizu vode iz vodovoda, koja je zbog zemljotresa zamućena. U saradnji sa lokalnim kriznim štabovima preduzeti su svi koraci da se obezbedi snabdevanje vodom gradjana Kraljeva.

U Kraljevu je proglašena vanredna situacija.


Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.