Milosavljević se u ponedeljak vraća na posao

Izvor: Blic, 04.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević se u ponedeljak vraća na posao

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević se oporavlja i u ponedeljak će početi da radi, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja i predsednik G17 plus Mlađan Dinkić. Milosavljević operisao kičmu u Minhenu

"Razgovarao sam sa Milosavljevićem i za dlaku je izbegao da bude paralizovan do kraja života. Stvari su se zakomplikovale zato što se nije ranije javio lekarima", kazao je Dinkić na stranačkoj konferenciji za novinare.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da operacija nije bila rutinska i da se ne radi u Srbiji te da je Milosavljević zato morao biti operisan u inostranstvu.

Na pitaje novinara da li je time što je otišao da se operiše u inostrastvo ponizio svoje kolege u Srbiji, Dinkić je rekao da nije ponizio kolege već da ih je poslušao, pošto su ga oni savetovali da tako učini.

Dinkić je kazao da je Tomica Milosavljević dosta uradio u reformi zdravstva, ali da taj posao nije završen do kraja, da ima puno problema i da svako mora da preuzme svoj deo odgovornosti od ministra zdravlja do direktora državnih institucija.

"Treba zajedno sve da urade da se taj sistem u onim delovima u kojima nije bio modernizovan modernizuje. U ovom primeru smo uočili razne anomalije koje postoje", kazao je Dinkić i dodao da je sa Milosavljevićem dogovorio osnivanje fonda pri Ministarstvu zdravlja za usvaršavanje lekara u inostranstvu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.