Milosavljević prezire korupciju, ne da ostavku!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević prezire korupciju, ne da ostavku!

BEOGRAD -

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da su zahtevi za njegovom ostavkom "čista politizacija i zamena teza, a moguće i želja da se prebacivanjem teme na politički teren zamagli suština - borba protiv kriminala".

"Nije dakle, odsustvo odgovornosti razlog zbog koga u ovakvim situacijama ne razmišljam o ostavci, već upravo suprotno - odgovornost i rešenost da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv kriminala, ali i nesavesnog rada i drugih anomalija neprekidno borim", naveo je Milosavljević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Srećan, bez mrlje

"Srećan sam što mi ni kao čoveku, ni kao lekaru, nikad i niko nije mogao da nađe ni jednu mrlju. Ljude sklone korupciji i kriminalu u bilo kojoj oblasti prezirem i činim sve da takve ova država kazni. Zalažem se da to važi bukvalno za sve i zato podržavam i stav Predsednika da u borbi protiv kriminala ne sme da bude zaštićenih, piše ministar Milosavljević u saopštenju.

On je dodao da podržava sve akcije policije i tužilaštva, a naročito one koje se tiču raskrinkavanja kriminala u zdravstvu i da na sve načine i sam daje doprinos toj borbi.

"Ironično je da neki smatraju da baš zato što se zalažem za borbu protiv korupcije i kriminala, svaki put kada se takav slučaj otkrije i u zdravstvu - ja treba da podnesem ostavku", izjavio je ministar Milosaljević.

Poslanici SRS, NS i LDP zatražili su prošle nedelje od ministra zdravlja da podnese ostavku zbog hapšenja direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenada Borojevića i još šest osoba, osumnjičenih za primanje i davanje mita u iznosu od oko milion evra.

Međutim, poslanici iz stranaka vladajuće većine poručili da je od ostavke mnogo važnije da se država na pravi način bori sa kriminalom i korupcijom.

"Nezavisnost": Čast pre funkcije

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" takođe je pozvao juče Milosavljevića da podnese ostavku na tu funkciju.

"Znamo da naš poziv neće kod njega imati odjeka, ali ga ipak pozivamo da je podnese i najzad pokaže svojim kolegama, a i celoj Srbiji, da je pre svake funkcije na prvom mestu odgovornost, čast i ugled", navedeno je u saopštenju sindikata.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević podneo ostavku

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Ne razmišljam o ostavci

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2010

Milosavljević je izjavio da su zahtevi za njegovom ostavkom "čista politizacija i zamena teza"

Nastavak na Večernje novosti...

TOMICA NI NE POMIŠLJA NA OSTAVKU

Izvor: Kurir, 07.Jul.2010

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević ponovio je danas da ne razmišlja o ostavci na tu funkciju zbog odgovornosti i rešenosti da se neprekidno bori protiv kriminala i nesavesnog rada..."Odsustvo odgovornosti nije razlog zbog kog ne razmišljam o ostavci, već upravo suprotno - odgovornost...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.