Izvor: Blic, Beta, 13.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivični postupak protiv sekretarke za zdravstvo

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević pokrenuo je juče krivični postupak za klevetu protiv Dragane Jovanović, sekretarke za zdravstvo u Skupštini grada Beograda, zbog, kako je saopštio, „neistinitih i neosnovanih optužbi i tvrdnji koje je iznela medijima”.

Jovanovićeva, međutim, ne odustaje od svog stava i tvrdi da ministar brani lekare za koje je, navodno, dokazano da su oštetili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžet grada za više miliona evra.

Ministar Milosavljević je odbacio sve optužbe i saopštio da se postavlja ozbiljno pitanje opravdanosti da Dragana Jovanović i dalje vrši funkciju gradskog sekretara za zdravstvo, imajući u vidu njen „rad, odnosno nerad”.

- Neka je ministar pokrenuo tužbu. Polako će sve izaći na videlo. Malverzacije traju odavno, a ministar zna za njih. Ova tri meseca koliko sam gradski sekretar za zdravstvo prozvani doktori vode hajku protiv mene, a ministar ih štiti - bila je reakcija Dragane Jovanović na pokretanja krivičnog postupka za klevetu.

LDP: Puna podrška gradskoj sekretarki za zdravstvo

Gradski odbor Liberalno-demokratske partije saopštio je danas da će ta stranka podržati svaki napor da se ispitaju moguće zloupotrebe i nepravilnosti na koje uakžu nadležni gradski funkcioneri, prenela je agencija Beta.

"To podrazumeva i punu podršku za rad Dragane Jovanović, gradske sekretarke za zdravstvo", navodi se u saopštenju LDP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.