Telekom Austrija jedini dostavio ponudu za Telekom Srbija

Izvor: Politika, 21.Mar.2011, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Austrija jedini dostavio ponudu za Telekom Srbija

BEOGRAD – Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija dostavila je kompanija Telekom Austrija.

Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije otvorila je danas ponudu austrijskog Telekoma, ali nije objavila detalje te ponude.

Rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije istekao je danas u 14.00 časova.

Status zvaničnih ponuđača na tenderu dobilo je šest kompanija - Telekom Austrija, Dojče telekom, Turksel , Amerika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << movil , Veder investments i Frans telekom , a radna grupa zadužena za sprovođenje tendera očekivala je najmanje četiri ponude.

Minimalna cena za većinski paket akcija Telekoma Srbije je 1,4 milijarde evra. Vlada Srbije će prodati 31 odsto akcija, a grčki OTE svih 20 odsto akcija koje poseduje u Telekomu. Dojče telekom poseduje 30 odsto akcija u kompaniji OTE.

Telekom Srbije poseduje i telekomunikacione kompanije Mtel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.

Tender za prodaju Telekoma Srbije objavljen je 20. oktobra 2010.godine.

Beta

objavljeno: 21.03.2011.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom Austrija jedini dostavio ponudu za Telekom Srbija

Izvor: Beta, 21.Mar.2011

BEOGRAD, 21. marta 2011. (Beta) - Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija dostavila je kompanija Telekom Austrija...Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije otvorila je u ponedeljak ponudu austrijskog Telekoma, ali nije objavila detalje te ponude. Rok za dostavljanje ponuda na tender...

Nastavak na Beta...

"Telekom Austrija" jedini kupac

Izvor: RTS, 21.Mar.2011

Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" dostavila je kompanija "Telekom Austrija". Ponuda od 950 miliona evra za akcije i 450 miliona za investicije, manja je od tražene. Vlada Srbije će se posle zakonskog roka od pet dana izjasniti o ponudi...Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.