Porodica ubijenog odbornika odbila pomoć Vlade Kosova

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica ubijenog odbornika odbila pomoć Vlade Kosova

Janićijević je istovremeo istakla da pomoć očekuje od Vlade Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i preduzeća “Telekom Srbija” gde je upošljena a od premijera Ivice Dačiha da učini sve da se pronađu ubice njenog supruga.
“Iz medija smo saznali da je Vlada Kosova odobrila 15.000 evra pomoći našoj porodici posle ubistva mog supruga. Nama ta pomoć ne treba, bez obzira što se nalazimo u teškoj finansijskoj situaciji i što živimo u kući koja tek treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se otplaćuje,” rekla je ona.
Ona je novinarima zajedno sa majkom stradalog Dimitrija kazal da joj pare kosovske vlade ne trebaju, da jesu u teškoj finansijskoj situaciji ali da taj novac ne žele.
Janićijević je dodala da pomoć očekuje od Vlade Srbije, Kancelarije za KiM i firme “Telekom Srbija” gde radi da kako bi rešili stambeno pitanje.
Supruga stradalog odbornika Dimitrija Janićijevića koji je ubijen 16. januara ispred kuće u severnom delu Mitrovice sa više hitaca iz vatrenog oružja zamolila je srpskog premijera Ivicu Dačića da učini sve kako bi se pronašle ubice njenog supruga i što pre izveli pred lice pravde.
Odbornik u skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević koji je ubijen ostavio je iza sebe troje maloletne dece, suprugu sa kojom je čekao četvrto dete, oca i majku.
On je bio jedan od petorice kandidata za gradonačelnika Severne MItrovice na lokalnim izborima održanim u ovom gradu novembra 2013. godine.
Istragu povodom ovog ubistva vode zajedno kosovska i Euleks policija.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.