Izvor: S media, 23.Dec.2011, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Lukšić: Političari da podrže privrednike (VIDEO)

Premijeri Srbije i Crne Gore Mirko Cvetković i Igor Lukšić ocenili su danas da će otvaranje Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba doprineti poboljšanju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i pozvali privrednike da traže nove mogućnosti saradnje i nađu obostrani interes za ulaganja.

Cvetković: Deficit glavna fiskalna antikrizna mera (VIDEO)

Kontinuitet saradnje vlada Srbije i RS (VIDEO)

Telekom na berzi – prodaja ili rasprodaja?

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Cvetković istakao je, na skupštini Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba, da su Srbija i Crna Gora upućene jedna na drugu i potrebno je da sarađuju, a političari treba da pruže podršku privrednicima i da im poruče da su dobrodošli u obe zemlje.

Cvetković je naveo da će se taj klub baviti pitanjima trgovine i investicijama između dve zemlje, a preduzeća i poslovni ljudi će kroz međusobne kontakte stvarati nove ideje i vršiti pritisak na obe vlade da otklanjaju probleme koji se mogu javiti tokom poslovanja.

BROJKE

Robna razmena Srbije i Crne Gore za 11 meseci ove godine iznosila je 939,1 miliona dolara, za 5,5 odsto više u odnosu na isti period lane. Suficit Srbije u robnoj razmeni iznosio je 729,9 miliona. Izvoz u Crnu Goru iznosio je 834,5 miliona dolara i beleži povećanje od 12,7 odsto u odnosu na isti period 2010. Uvoz iz Crne Gore u tom periodu 2011. je smanjen za 30,4 odsto u odnosu na isti period 2010. godine i iznosio je 104,6 miliona dolara. U ukupno ostvarenom izvozu Srbije 2010. godine, Crna Gora je bila na četvrtom mestu, a po visini uvoza iz zemalja sveta, ostvareni uvoz iz Crne Gore prošle godine svrstao je tu zemlju na 29. mesto.

Premijer Lukšić je istakao da je Srpsko-crnogorski klub jasna potvrda interesa dve zemlje za zajedničko unapređenje biznis okruženja, usklađivanje posebnih i uzajamnih interesa kao i međusobne razmene znanja i iskustava.

U delegaciji Srbije su i ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.