Izvor: Njuz.net, 09.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej odlikovao Vučića za očuvanje Kosova u sastavu vremenske prognoze na RTS-u

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 9. oktobar 2019, (Njuz) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej dodelio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću orden Svetog Save prvog reda za neumornu borbu za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu vremenske prognoze na Radio televiziji Srbije.
Patrijarh je izjavio da je Srbija u vreme Vučića krenula velikim koracima napred i da se on žestoko bori da sačuva ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << je najvažnije – teritorijalnu celovitost Kosova i Metohije u okvirima vremenske prognoze Javnog servisa.
– Naš narod kaže ono što se silom uzme i vrati se, ali ono što se pokloni to se nikada ne vrati. Ne smemo pokloniti ni jednu jedinu stopu naše svete vremenske prognoze. Opstanak srpskog naroda u prognozi RTS-a je ključan za opstanak srpskog naroda uopšte – poručio je Irinej.
Irinej je Vučiću uručio orden uz reči da su mnogi pokušali da Srbe izbace iz vremenske prognoze na RTS-u i da bi u tome verovatno i uspeli da nije bilo njegove lavovske borbe.
Primajući orden, predsednik Srbije poručio je da mu se nije ni nadao, niti ga je tražio, ali da mu je izuzetna čast što ga je dobio.
– Dobro je poznato da nisam omiljen na Javnom servisu, iako nisam smenio nikoga koga su još onomad postavili Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Ipak, iako su mnogi verovali da će Kosovo proglasiti nezavisnost od ostatka vremenske prognoze u Dnevniku 2, mudrom politikom uspeli smo da ga zadržimo u njenom sastavu. Ovaj orden me dodatno obavezuje da još napornije i snažnije borim za jedinstvo i celovitost Srbije u vremenskoj prognozi – izjavio je Vučić na svečanoj dodeli ordena.
Nenad Milosavljević
The post Patrijarh Irinej odlikovao Vučića za očuvanje Kosova u sastavu vremenske prognoze na RTS-u appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.