Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 19:49

Чучковић: Новo стамбено ткиво биће изграђено за "Експо 2027", све остаје Београђанима

Градски менаџер Мирослав Чучковић изјавио је за РТС да сва инфраструктура изграђена за изложбу "Eкспо 2027" остаје Београђанима, истичући и да ће огроман број фасада бити обновљен. Наглашава да ће у Сурчину бити изграђено ново стамбено ткиво престонице.   >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Мирослав Чучковић, гостујући у Београдској хроници, рекао је да то што ће Београд бити домаћин изложбе "Експо 2027" још је једна, у низу, победа, као и да ће више од 130 земаља изложити своја највећа достигнућа у престоници.

"То је бизнис олимпијада, где ће се сусрести три милиона људи. За изложбени простор, у наредне четири године, опредилили смо место у Сурчину. Појас између реке Саве и нове саобраћајнице 'Милош Велики', од осам километара – од сурчинске и обреновачке петље до Блока 61, биће ново стамбено ткиво Београда", каже Чучковић.
"Обнова фасада" Према његовим речима, додатни квалитет изложби даће и остали инфраструктурни пројекти који ће претходити изградњи Националног стадиона и Експоа.
"Трудићемо се да повезивање аеродрома и Eкспа са центром града буде додатна веза. Сви инфраструктурни пројекти остају Београђанима", каже Чучковић, додајући да ће огроман број фасада бити обновљен.
Говорећи о изградњи нове аутобуске станице, Чучковић наводи да је постављено ново руководство БАС-а, најављујући да ће ускоро доћи до оперативних радова.
"Градоначелник ће са руководством БАС-а у наредним данима обићи почетак радова", објашњава Чучковић, додајући и да ће Прокоп у октобру бити завршен.
Најављује и да ће радови на улицама у Београду до октобра бити завршени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.