Izvor: Blic, 21.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično obustavljena istraga o nestanku Medlin Meken

Glavni tužilac u Portugalu je saopštio da je istraga o nestanku britanske devojčice Medlin Meken i zvanično obustavljena, čime su njeni roditelji Kejt i Geri oslobođeni sumnje da su umešani u nestanak.

Slučaj koji je mesecima bio u žiži svetske javnosti ostaće bez razrešenja do daljnjeg, a policija će nastaviti sa istragom tek kada se pojave novi dokazi. Devojčica Medlin Meken iz Rotlija u Lesteru imala je tri godine kada je nestala iz letovališta Praja de Luž 3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maja 2007. godine, nekoliko dana pre četvrtog rođendana. Više od godinu dana su mediji spekulisali o brojnim dojavama iz svih krajeva sveta, policija je sumnjičila bračni par Meken, kao i Britanca Roberta Murata, koji je nedavno dobio odštetu od 600.000 funti i zvanično izvinjenje od 11 listova iz Velike Britanije.

"I dalje je rano za bilo kakvu reakciju. Bračni par Meken je u kontaktu sa advokatima u Portugalu i Britaniji. Naravno da postoji doza olakšanja, ali nikako slavlja. Oni nikada nije ni trebalo da budu na listi osumnjičenih, a to potvrđuje to što nikada nije podignuta optužnica. Sve to je drastično oštetilo njihovu reputaciju i predstavljalo je način da se skrene pažnja sa činjenice da policija ne može da pronađe Medlin", rekao je portparol bračnog para Meken.

Kejt i Geri nastavljaju sa privatnom potragom i tražiće od portugalskih vlasti da njihovi istražitelji dobiju uvid u sva policijska dokumenta vezana za ovaj slučaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.