Žuti prsluci i danas na protestu, blokirali kružne tokove

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci i danas na protestu, blokirali kružne tokove

Demonstranti su blokirali kružne tokove širom Francuske uprkos pozivu ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanea da se odatle sklone.
Protesti se nastavljaju iako deluje da njihov pokret za ekonomsku pravdu "gubi zamah", navodi AP.

Ovo je peti uzastopni vikend da protesti u Francuskoj traju, a tokom ovog vikenda stradalo je osam osoba na protestima, većinom u nesrećama uzrokovanim blokadom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaja, navodi agencija.
Demonstranti su u subotu izašli na ulice Pariza i drugih francuskih gradova ali, kako se navodi, u daleko manjem broju nego prethodnih vikenda.
Agencije su izvestile da je protest u subotu prošao uglavnom mirno, ali i da je bilo manjih sukoba između demonstranata i policije, pri čemu je policija upotrebila suzavac i biber sprej kako bi rasterala masu, ali su ti sukobi brzo okončani.
Protesti u Francuskoj počeli su sredinom novembra kao protesti protiv povećanja poreza na gorivo, ali su dobili oblik izražavanja gneva prema vladi predsednika Emanuela Makrona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žuti prsluci blokirali desetine kružnih tokova širom Francuske (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Dec.2018

Demonstranti iz pokreta "Žuti prsluci" blokirali su danas desetine kružnih tokova širom Francuske, uprkos tome što je delovalo da njihova inicijativa za ekonomski pravednije društvo gubi na snazi posle pet uzastopnih vikenda protesta.U incidentima povezanim sa "Žutim prslucima" do sada je poginulo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.