Izvor: B92, 14.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubkov novi premijer Rusije

Moskva -- Viktor Zubkov od danas je predsednik Vlade Rusije, pošto je Vladimir Putin potpisao ukaz o njegovom imenovanju.

Prethodno je ruska Duma velikom većinom od 381 glasa odobrila kandidaturu dosadašnjeg načelnika Federalne službe za finansijski nadzor za ruskog premijera, nakon što je Mihail Fradkov u sredu podneo ostavku, posle čega je automatski raspuštena Vlada, s tim da obavlja dužnost do izbora nove.

Zubkov, koji sutra puni 66 godina, duže od tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protekle godine bio je praktično glavni kontrolor državnih finansija.

Od 1991. bio je zamenik predsednika odbora za spoljne veze gradonačelnika Sankt Peterburga, a narednih pet godina na čelu poreske inspekcije u tom gradu i zamenik načelnika poreske službe Rusije.

Od 1999. je na funkciji zamenika ruskog ministra za poreze, 2001. je postao prvi zamenik ministra finansija i do 2004. predsednik Komiteta Ruske Federacije za finansijski nadzor.

Od marta 2004. Zubkov je načelnik Federalne službe za finansijski nadzor i državni savetnik poreske službe prvog ranga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.